15. تشکیلات استکبار
15. تشکیلات استکبار قرآن با واژهی ملأ جایگاه اجتماعی استکبار و کسانی را که از تاج و تخت آنان نگهبانی و به منظور حفظ موقعیت اجتماعی خود، حکومت استکباری را اداره و سیاست آنان را بنیان مینهند، نشان میدهد. مَلاَ در لغت، به جمعیت ممتازی گفته میشود که چشم و دل
15. تشكيلات استكبار
قرآن با واژهي ملأ جايگاه اجتماعي استكبار و كساني را كه از تاج و تخت آنان نگهباني و به منظور حفظ موقعيت اجتماعي خود، حكومت استكباري را اداره و سياست آنان را بنيان مينهند، نشان ميدهد.
مَلاَ در لغت، به جمعيت ممتازي گفته ميشود كه چشم و دل مردم را با هيبتي كه از زر و زور و تزوير بهدست آوردهاند، پر كردهاند;(50) طبقهي اشراف و حاشيهنشيناني كه همواره سخن حاكم، فرمان آنهاست و زماني هم كه مستكبران نخواهند مستكبري كنند، اين مقرّبان كاخنشين به نفع مردم رضا نميدهند. اينان كارگزاران اصلي سياست و حكومت استكبارند و گاه مستكبران، آلت دست، و مجري مقاصد پليدشان ميشوند.(51)
16. حكومت و زمامداري
حكمراندن در جامعهي بشري، حقي الهي است كه از ربوبيّت و هدايت خداوند سرچشمه ميگيرد و كسي جز خدا و كساني كه از سوي وي اجازه دارند، حق حكومت بر مردم را ندارد. خداوند اين مسئوليت خطير را بر عهدهي انبيا ـ كه از عصمت برخوردارند ـ نهاده. در شرايطي هم كه معصومان در جامعه حضور ندارند، امارت (فرمانروايي) و حكومت (زمامداري) بر عهدهي كساني است كه شرايطي را كه معصومان به امر خدا تعيين كردهاند، داشته باشند.
انتخاب مردم نيز وقتي مشروعيّت الهي دارد كه در چارچوب همان صفات و شرايط از پيش تعيين شده، باشد.(52)