18. ستیز با دشمنان خدا

18. ستیز با دشمنان خدا شناخت ماهیّت دشمنان خدا که دشمنان خلق نیز هستند، ستیز همیشگی با آنها، هشیاری در برابر توطئههایشان، به دوستینگرفتن آنان و وابستهنشدن به آنها، از جمله مسائل مورد تأکید است که قرآن کریم طی دهها آیه و بهگونههای مختلف مطرح کرده، آگاهی لا

18. ستيز با دشمنان خدا

شناخت ماهيّت دشمنان خدا كه دشمنان خلق نيز هستند، ستيز هميشگي با آنها، هشياري در برابر توطئههايشان، به دوستينگرفتن آنان و وابستهنشدن به آنها، از جمله مسائل مورد تأكيد است كه قرآن كريم طي دهها آيه و بهگونههاي مختلف مطرح كرده، آگاهي لازم در اين زمينهها را شرط ايمان واقعي شمرده و از آن به عنوان عامل تعيينكننده در زندگي سياسي نام برده است.(54)

19. مبارزهي مسلحانه در راه خدا

در فرهنگ قرآن، جهاد به عنوان شرط اساسي ايمان، برخورداري از نعمت در بهشت جاويدان و معيار درجهبندي امتيازها در جامعهي اسلامي معرفي شده است. جهاد گرچه در راه خدا انجام ميگيرد، ولي نفع آن در زندگي سياسي، به خود مؤمن و جامعهي اسلامي او برميگردد.(55)

 

20. تشكيلات سياسي و نظامي در جامعهي اسلامي

دو واژهي قرآنيِ حزباللّه و جُنداللّه ـ با مفهوم سياسي گستردهاي كه دارند ـ گوياي تشكيلات سياسي و نظامي در جامعهي اسلامياند و بدون وابستگي به جمعيت و تفكر خاصي، همهي جامعهي سياسي اسلامي را ميپوشانند و هر فرد مسلمان با هر نوع شاخص اجتماعي و جايگاهي، ميتواند در اين دو نقش، عهدهدار وظايف سياسي و نظامي باشد.

حزباللّه طيف گستردهي اجتماعي ـ سياسي است كه كليهي نيروهاي مسلمان متعهد را شامل ميشود و وظايف اعضاي آن، بدون نياز به هرم تشكيلاتي و بر اساس بينش و امكانات موجود مشخص ميشود. جُنداللّه نيز نوعي تشكيلات آزاد نظامي است كه در درون آن، هر فرد مؤمن و متعهد، هنگام ضرورت، مسئوليّت خود را در رابطه با جهاد، انجام ميدهد.(56)

در قرآن حزباللّه و جنداللّه، در برابر حزبالشيطان، جُند فرعون و جُنود ابليس مطرح شدهاند. ويژگيهاي مثبت و منفي آنها را ميتوان از همين تقابل بهدست آورد.

 




| شناسه مطلب: 79392