دستگیری امام و قیام خونین پانزده خرداد

دستگیری امام و قیام خونین پانزده خرداد بهدنبال سخنرانی آتشین عصر عاشورای امام، عملیات پلیسی آغاز شد و همزمان با دستگیری رهبر نهضت و بسیاری از علما، وعاظ و شخصیتهای صاحبنفوذ در قم، تهران و شهرستانها، زمینهی سرکوب فراهم شد. اجتماعات و تظاهرات زنان و مردان د

دستگيري امام و قيام خونين پانزده خرداد

بهدنبال سخنراني آتشين عصر عاشوراي امام، عمليات پليسي آغاز شد و همزمان با دستگيري رهبر نهضت و بسياري از علما، وعاظ و شخصيتهاي صاحبنفوذ در قم، تهران و شهرستانها، زمينهي سركوب فراهم شد. اجتماعات و تظاهرات زنان و مردان در اعتراض به بازداشت امام در قم، تهران و برخي ديگر از شهرستانها با هجوم نيروهاي مسلح و مأموران به خاك و خون كشيده شد و دانشگاه با تانك و مسلسل به محاصره درآمد.

سيل خروشان كشاورزان كفنپوش ورامين، دهقانان كن و مردم جماران به سوي تهران سرازير شد و انبوه جمعيت ـ بازاريان، بارفروشان، معلمان، دانشگاهيان، و اقشار مختلف مردم ـ با غريو رعدآساي يا مرگ يا خميني و مرگ بر شاه تهران را به لرزه درآوردند.

شاه كه در برابر قيام ملت، تاج و تخت خود را در حال واژگوني ميديد، تظاهركنندگان را به دست نيروهاي نظامي خود، قتل عام و در پانزده خرداد 1342 تهران را به كشتارگاه هولناكي تبديل كرد. قيام قهرآميز و خونين مردم غيور تهران در شانزدهم خرداد، يكبار ديگر نشان داد هيچ سركوبي نميتواند نهضتي را كه به رهبري امام آغاز شده است، خاموش سازد. همزمان كشتارهايي نيز در قم، شيراز، مشهد، تبريز و ... به وقوع پيوست و دولت براي ادامهي سياست سركوب، اعلام حكومت نظامي كرد.

 




| شناسه مطلب: 79446