متن کامل

میقات حج سال چهارم شماره شانزدهم تابستان 1375نامه روحانیان زائر اهل سنت بسم الله والحمد لله والصلوة والسلام علی رسول الله وعلی آله واصحابه حضرت محمد بن زاحم، خطیب معظم مسجدالنّبی ـ ص ـ حفظه الله تعالی با احترام، از آنجا که اصل تحکیم وحدت

ميقات حج
سال چهارم شماره شانزدهم تابستان 1375



نامه روحانيان زائر اهل سنت

بسم الله والحمد لله والصلوة والسلام علي رسول الله وعلي آله واصحابه حضرت محمد بن زاحم، خطيب معظم مسجدالنّبي ـ ص ـ حفظه الله تعالي

با احترام، از آنجا كه اصل تحكيم وحدت فِرَق مختلف اسلامي مي بايست مورد اهتمام همه مسلمانان بويژه علماي بلاد اسلامي باشد، ما علماي اهل سنت ايراني بحمدالله در كشور خود همواره به توصيه مسؤولان نظام جمهوري اسلامي ايران همگام با ساير برادران مسلمان، در مورد امور مبتلا به مسلمين همكاري مي كنيم. انتظار داشتيم در مهبط وحي نداي توحيد و برادري بشنويم و بر اساس آيه شريفه «محمد رسول الله والّذين معه أشدّاء علي الكفار رحماء بينهم» شاهد محبّت شما با ساير مسلمين و اعلام نفرت از مشركين باشيم، اما متأسفانه اظهارات شما در خطبه اول جمعه 24 ذي القعده 1416، اسباب تأسف و تأثر فراوان گرديد.

جناب عالي براي محكوم نمودن تظاهرات برائت از مشركين در موسم حج، چند محور را مطرح فرموديد:

1 ـ عدم مشروعيت اظهار برائت از مشركين در موسم حج.

2 ـ شعار برائت از مشركين مصداق «جدال» منهيّ عنه در آيه شريفه «فلا رفث



211


ولا فسوق ولا جدال في الحج» است.

3 ـ حج عبادتي صرفاً معنوي، بدني، مالي و فاقد بعد «سياسي» است، لذا نبايد كار سياسي در موسم حج انجام گيرد.

4 ـ تظاهرات و راهپيمايي و تجمعات، منافي حج است و نبايد در موسم حج انجام گيرد.

5 ـ هر كاري كه ذهن حجاج را از عبادت و توجه به خدا منصرف كند (مثل فعاليتهاي سياسي و برائت از مشركين) از توطئه هاي يهود است.

اكنون توجه شما را به مطالب ذيل جلب مي كنيم:

1 ـ مگر در سال نهم هجري برائت از مشركين با قرائت 40 آيه از سوره برائت به فرمان حضرت رسول ـ ص ـ توسط علي بن ابي طالب ـ رض ـ در محضر ابوبكر صديق ـ رض ـ انجام نشد؟ و مشروعيت آن در آيات 1 تا 3 از سوره مباركه برائت، بيان نگرديد؟

آيا امكان دارد عملي را كه رسول مكرّم ـ ص ـ فرمان داده و علي بن ابي طالب ـ رض ـ انجام داده باشد كسي ادعاي عدم مشروعيت آن را اعلام نمايد؟

مگر احكام قرآن تعطيل بردار است يا الي الابد به قوت خود باقي است؟ خاصه آن كه اكنون مسلمانان فلسطين، بوسني، جامو و كشمير، تاجيك، چچن و... در صدها نقطه ديگر عالم اسلام تحت فشار صهيونيستها و مشركين مي باشند.

خطيب بزرگ! مگر بيروت جزء پيكره عالم اسلام نيست، كه همين ديروز زير ضربات كوبنده بمباران هوائي صهيونيستها تكه پاره شدند؟

قدس شريف دارد از پيكره عالم اسلام جدا مي شود، چه كسي عامل اين همه جنايات وحشتناك است؟ مگر اسرائيل و آمريكا ائمه كفر نيستند كه تا بناگوش نزديك ما شده واراضي مسلمانان را غصب مي كنند و منازل مسلمين را تخريب مي نمايند؟

2 ـ حضرت خطيب توانا! جدال منهيّ عنه آيه «لا رفث ولا فسوق ولا جدال في الحج» در تفسير طبري و در نظريه محمد بن كعب قرظي، محمد رشيد رضا در تفسير المنار و محمد عبده در نظرات خود و امام فخر رازي در تفسير كبير، جدالي است به معناي خصومت و دشنام با مسلمانان.



212


برابر تفاسير و نظريه هاي مذكور; به ويژه نظريه امام فخر رازي «جدال در امر دين و امر به معروف و نهي از منكر، حتي در حج، از واجبات شرعي است و اگر اعلام برائت از مشركين همان جدال منهيّ عنه در قرآن مجيد مي باشد، چگونه ـ نعوذ بالله ـ رسول اكرم با اين آيه كريمه مخالفت كردند؟!

بنا به مراتب فوق، جدال براي دفاع از دين در تمام ازمنه همچنين برائت از مشركين، از وظايف مسلمين است و چه جايي مناسب تر براي آن، از حرمين مسلمين؟! خاصه در ايام حجّ كه سيل جماهير مسلمين در اقصي نقاط جهان به حرمين شريفين، دنيا را متحير ساخته، پشت استكبار را به لرزه درآورده، خواب را بر چشم صهيونيستها و اذناب آنان حرام كرده است.

خطيب محترم! بهترآن نبوددرآن مكان مقدس كه به عنوان امام جمعه مسجدالنبي ـ ص ـ قرار داريد در ايامي كه اسراييل غاصب مناطق مسكوني مسلمانان مظلوم لبنان را زير بمباران شديد خود قرار داده است به جاي حمله و هجوم به گروه خاصي از حجاج، كه پيشگامان برائت و جهاد با مشركان شده اند، به صهيونيزم و استكبار جهاني حمله مي كرديد؟!

3 ـ خطيب مفخّم! چگونه مراسم حج را صرفاً عبادتي روحي، بدني و مالي و غير سياسي مي دانيد و حال آن كه خداوند در قرآن كريم بُعد سياسي بودن حج را با فرياد برائت: «وأذان من الله ورسوله يوم الحجّ الأكبر انّ الله بريء من المشركين ورسولُه» اعلام فرموده است؟

4 ـ اگر انجام وظائف سياسي اسلامي در حج موجب انحراف اذهان حجاج از توجه به خدا و «توطئه يهود» است، پس چرا در چند سال پيش كه خطباي محترم حرمين در مراسم حج، در خطبه هاي جمعه ضمن اعلام مظلوميت بوسني ها و دعاي خير براي آنها و ستمگري صربها و نفرين بر آنها مي كردند و توجه حجاج را به آن جلب مي كردند، يك مسأله سياسي نبود؟ آيا فلسفه تشريع رمي جمرات در پيكره اصلي مناسك حج توسط خالق متعال، جز توجه حجاج به لزوم جنگ و پيكار با مشركان و مظاهر شرك در جهان معاصر است؟!

و پرهيز دادن حجاج از توجه به لزوم جهاد عليه مشركين، به معناي تهي كردن مناسك حج از محتواي آن نيست؟!

5 ـ خطيب معظم! چگونه «تظاهرات» و «راهپيمايي» و «تجمعات» را خلاف مراسم حج محسوب مي كنيد، در حالي كه مراسم آن بزرگترين «تجمع» مسلمين در طول سال است؟ چنانكه سعي بين صفا و مروه و افاضه از عرفات به مشعر و منا و طواف گرد كعبه مكرمه،



213


بزرگترين «راهپيمايي» در جهان و سراسر عالم است و «تظاهرات» و «شعار دادن» را در طنين «لبيك حاجيان» به آيه شريفه «اِنّ الصفا والمروة من شعائر الله» مي توان به وضوح يافت.

خطيب عزيز! آيا سلطه مشركين اعم از اسرائيل و آمريكا، سايه شوم خويش را بر سرتاسر شرق و غرب و كشورهاي اسلامي نيفكنده است؟

و آيا سلطه مشركين در عصر حاضر كمتر از سلطه مشركين در عصر تشريع برائت است؟

با اين شرايط كه سلطه مشركين روز به روز در حال گسترش بر جهان اسلام است اعلام ممنوعيت برائت از مشركين به نفع چه كساني مي باشد؟ خود كه قاضي هستيد منصفانه قضاوت كنيد!

اينك ضمن پوزش انتظار داريم بيش از اين، گسترش سلطه مشركين و سكوت و غفلت مسلمين را مپسنديد و حجاج كشورهاي اسلامي را به برائت از مشركين و جهاد با ائمه كفر جهاني و اسرائيل و آمريكا و امداد مسلمانان مظلوم فلسطين و لبنان و بوسني و كشمير و تاجيك و افغانستان و الجزاير فراخوانيد تا مشمول فضل الهي گرديد كه خداوند در آيه كريمه: «فضّل الله المجاهدين علي القاعدين اجراً عظيماً» به مجاهدين راه اسلام وعده فرموده است.

 

روحانيون زائر اهل سنت ايران



214


اعتذار !

در مقاله «حكم فتح راه حجاز» كه در ص 68 مقات حج شماره 15

چاپ شده، سطر پنجم بدين صورت اصلاح مي شود:

      تااعتزاي آن بدولت ازهره او باشد...

 




| شناسه مطلب: 80412