تولدی دوباره
تولدی دوباره شخصیت حاجی قبل و بعد از حج، بیشک متغیر و متفاوت نشان میدهد. اقامة حج ابراهیمی برای زائران بیت الحرام، باعث پاکی از گناه شده و حاجی در حج، برگذشته ناصواب خود خط بطلان میکشد و آیندة روشنی را پیش روی خود میبیند. حج گزار بعد از اعمال حج،
تولدي دوباره
شخصيت حاجي قبل و بعد از حج، بيشك متغير و متفاوت نشان ميدهد. اقامة حج ابراهيمي براي زائران بيت الحرام، باعث پاكي از گناه شده و حاجي در حج، برگذشته ناصواب خود خط بطلان ميكشد و آيندة روشني را پيش روي خود ميبيند.
حج گزار بعد از اعمال حج، همانند روزي است كه تازه از مادر متولد شده است. تمامي آلودگيها، گناهان و معاصي حاجيان مورد عفو پروردگار قرار گرفته و حاجي در حقيقت روز را از نو و روزي را از نو آغاز ميكند و به جاي غبطه بر گذشته، با اميد به آينده ميكوشد در بندگي خداوند تسليم رضايت پروردگار گردد تا باز دچار گناه كه باعث خاموش كردن چراغ حج است، نشود.
پيامبر خدا(صلي الله عليه وآله) ميفرمايند: «كسي كه حج يا عمره انجام ميدهد و در آن گناه و فسقي مرتكب نگردد، برميگردد همانند روزي كه از مادر متولد شده است.»(1)
به حسب روايات فراوان ديني، كساني كه حج انجام نداده و به ديار باقي ميشتابند، در آن دنيا آرزو ميكنند كاش يك سفر حج در كارنامة خود داشتند؛ سفري كه از چند ويژگي استثنائي و انحصاري برخوردار است. خوشا به حال زائراني كه با گذشت زمان، آثار و تبعات آن را از ياد نبرد و هيچگاه دست آوردهاي حج را تحتالشعاع گناهي ديگر قرار ندهند.
1. سنن دارقطني، ج 2 , ص 284.