این توصیه ها را جدی بگیرید
این توصیه ها را جدی بگیرید بهداشت جمعی 1- به نظافت محیط اهمیت دهید. 2- وقت خواب و استراحت در اتاق را رعایت کنید. 3- غذای مانده را در اتاق نگه ندارید. 4- هنگام سرما خوردگی به دیگران نزدیک نشوید.د 5- از محلهای غیر بهداشتی مشعر، سنگ جمعآوری نکن
اين توصيه ها را جدي بگيريد
بهداشت جمعي
1- به نظافت محيط اهميت دهيد.
2- وقت خواب و استراحت در اتاق را رعايت كنيد.
3- غذاي مانده را در اتاق نگه نداريد.
4- هنگام سرما خوردگي به ديگران نزديك نشويد.د
5- از محلهاي غير بهداشتي مشعر، سنگ جمعآوري نكنيد.
توصيه هاي عمومي
1- مدير و معاون و روحاني كاروان و همچنين دست اندركاران و مسؤولان و متصديان عمره تجربياتي دارند كه براي شما بسيار مفيد و كارساز است، در همه مراحل سفر به تذكرات اين افراد توجه فرماييد.
2- مشكلات احتمالي خود در طول سفر را با مدير راهنما مطرح نماييد تا ايشان از طريق مقتض2ي دنبال كند.
3- در جلسات آموزشي و توجهيي كه در ايران و عربستان تشكيل ميشود فعالانه شركت كنيد.
4- وسايل موردنياز را با مشورت مدير و زائران با تجربه فراهم نموده و از بردن هر گونه لوازمن ممنوع خودداري نماييد.
5- در هنگام حركت در همه مسيرها به موقع و طبق برنامههاي اعلام شده در محل مقرر حضور پيدا كنيد و دقت فرماييد كه چيزي از وسايل شما جا نماند.
6- درون ساك دستي كه داخل هواپيما ميبريد، وسايل تيز و برنده و همچنين اشيائي كه بازرسي آنها مشكل است نظير كنسرو و جعبههاي دربسته قرار ندهيد.
7- صرف غذا تابع نظم و مقررات خاصي است كه رعايت زمان حضور و تربيت نشست در سالن و همكاري با خدمت پذيرايي از مهمترين آنهاست.
8- از ترك مسجد هنگام برپايي نماز جماعت خودداري كنيد. همچنين هنگام نماز جماعت جلوي هتل يا مغازهها تجمع نكنيد.
9- از شوخي، خنده بلند، صدا زند يكديگر، صحبتهاي دنيوي، سيگار كشيدن و فيلمبرداري در اطراف حرمين شريفين اجتناب نماييد.
10- افرادي هستند كه بحثهاي فرساينده و تفرقهانگيز را مطرح ميكنند، شما مراقب باشيد كه در اين مباحث وارد نشويد.
11- در صورت سرقت يا گم شدن تلفن همراه در اسرع وقت مراتب را از طريق نزديكان خود در ايران به شركت مخابرات اطلاع دهيد.
توصيههاي بهداشتي
1- به اندازه كافي استراحت كنيد تا بتوانيد در برنامهها حضور داشته باشيد.
2- بدون برنامه اقامتگاه خود و خروج در ساعت گرم روز را ترك نكنيد.
3- در مقابل كولر با بدن عرق كرده قرار نگيريد.
4- بلافاصله بعد از ورود به ساختمان آب سرد ننوشيد.
5- در محيط خوابگاه سيگار نكشيد.
6- مراقب باشيد در مسيرها گم نشويد.
7- وسايل شخصي خود را در اختيار ديگران قرار ندهيد.
بهداشت تغذيه
1- مواد غذايي از بيرون نخريد.
2- مشكلات رژيم غذايي خود را با پزشك كاروان در ميان بگذاريد.
3- از آب منابع سر راهي استفاده نكنيد.
4- گوش قرباني را به داخل كاروان نبريد.
حمل و نقل درون شهري
1- بر اساس برنامهريزي صورت گرفته، براي كليه مناطق و محلهاي سكونت حجاج، مسيرهاي خاص رفت و برگشت اتوبوس و مينيبوس در نظر گرفته شده كه در نقشه مشخص گرديده است.
2- براي هر يك از مناطق و مسيرهاي حمل و نقل؛ رنگ و شماره مخصوص در نظر گرفته شده كه بر روي شيشه و بدن اتوبوسها نصب شده است. اين اقدام به منظور سهولت بيشتر در امور حمل و نقل و شنانسايي مسيرها و اتوبوسها توسط حجاج محترم در نظر گرفته شده است و حجاجِ محترم در هر نقطه و مسير با به خاطر سپردن رنگ و شماره خطّ محلّ سكونت خود امكان تردد آساني را خواهند داشد.
3- با عنايت به ظرفيت خيابانها و ايستگاههاي اطراف حرم، به حد كافي اتوبوس و مينيبوس به صورت شبانه روزي جهت جابجايي حجاج محترم در كليه خطوط در نظر گرفته شده است.
4- اتوبوسها در مسيرهاي مشخص شده تردد دارند و در ايستگاههاي معين شده؛ توقف خواهند نمود. لذا جهت سوار يا پياده شدن ضمن به خاطر سپردن شماره خطّ مورد استفاده، صرفاً از اين ايستگاه استفاده كنيد.
5- در هنگام سوار شدن و پياده شدن؛ حتماً مراعات حال خواهران، سالمندان و افراد بيمار را بنماييد.
6- بابت استفاده از اتوبوسها هيچ گونه وجهي را پرداخت نكنيد.
7- اتوبوسهاي در نظر گرفته شده؛ اختصاص به كاروان خاصي ندارد و مورد استفاده كليه حجاج در مسيرهاي تعيين شده ميباشند.
8- نظر به ازدحام بيش از حد حجاج ساير كشورها به هنگام اقامه نماز در حرم و به منظور استفاده بهتر از سيستم حمل و نقل وجلوگيري از اتلاف وقت و معطلي در ايستگاه و سهولت در تردد، حتماً يك ساعت قبل از نمازهاي پنجگانه، به حرم حركت كنيد و هنگام بازگشت از حرم، براي جلوگيري از ازدحام و خستگي، حداقل نيم ساعت پس از هر نماز به سمت ايستگاههاي تعيين شده حركت كنيد.
9- در هنگام بازگشت به تذكرات و توصيههاي مسئولين حمل و نقل كه در ايستگاههاي حرم مستقر ميباشند توجه كافي بفرماييد. ضمناً افرادي ايراني و سعودي با لباس مشخص براي راهنمايي شما عزيزان و كنترل اتوبوسها در ايستگاهها حضور دارند.
10- در كنار مسؤولين حمل و نقل، برادران امداد در ابواب خروجي منتهي به ايستگاههاي اطراف حرم جهت راهنمايي شما مستقر ميباشند.
11- چنانچه به طور اشتباه، به اتوبوس ساير خطوط سوار شديد بدون ناراحتي و اضطراب مجدداً، با همان اتوبوس به ايستگاه حرم بازگشته و با مراجه به برادران امداد و يا حمل و نقل، مسير و خط صحيح را سؤال كنيد.
12- در صورت هرگونه تأخير پيش بيني نشده در حركت اتوبوسها، با حفظ آرامش، اطلاعات لازم را از مسؤولين كنترل ايراني در خطوط و مسيرها جويا شويد.
13- اتوبوسهاي پيش بيني شده صرفاً جهت جابجايي حجاج محترم در مسير محل سكونت تا حرم و بالعكس ميباشد. علاقمندان رفتن به بازار جهت خريد و يا بازديد وغيره ميتوانند با هماهنگي و توافق مديران محترم كاروانها نسبت به تهيه وسليه نقله غير از اتوبوسهاي شبكه حمل و نقل اقدام نمايند.
14- با توجه به حضور حجاج از ساير كشورها در روزهاي اول تا هفتم ذيحجه و اعمال محدوديتهاي ترافيكي از سوي پليس شهر مكه مكرمه و عدم امكان سرويس دهي مناسب به حجاج محترم در ساعات حركت خود به سمت حرم، اين شرايط ويژه را در نظر بگيريد. (هرگونه تغييرات در خصوص نحوه خدمات رساني از سوي معاونت حمل و نقل درون شهري اعلام خواهد شد.)
15- از روز هفتم تا چهاردهم ذيالحجه به دليل حضور زائرين محترم در «مشاعر» و محدوديتهاي ترافيكي و ازدحام بيش از حد حجاج سرويس دهي حمل و نقل درون شهري تعطيل خواهد بود.
16- از آوردن بار و وسايل حجيم به داخل اتوبوس خودداري كنيد.
17- اگر در خارج از منطقه مركزي مدينه منوره سكونت داريد از سرويس حمل و نقل شهري استفاده كنيد و بر اساس اطلاعيهعها و توجيهات مسئولين محترم كاروانها از نحوه استفاده از سرويسهاي پيش بيني شده مطلع خواهند شد.
هنگام اقامت
1- اگر گم شديد و يا زائر گمشدهاي را ديديد حتماً به واحد امداد مراجعه نماييد و در هنگام وقوع حوادث از قبيل تصادف رانندگي و غيره فوراً شماره ماشين را يادداشت و گواهينامه راننده را اخذ و ماشين را با گرفتن سوئيچ متوقف نمائيد در اين قبيل موارد ديگر برادران و خواهران زائر خود را كمك نموده و آنها را تنها نگذاريد.
2- به زائران پير و سالخوده كمك نموده آنان را در حل مسائلشان ياري نمائيد.
3- به هنگام وقوع حادثه و يا ايجاد ناراحتي با اتكال و استعانت از خداي متعال خونسردي خود را حفظ نموده و هميشه به دنبال چاره و رفع مشكل برآئيد و توجه داشته باشيد كه مهمان خدائيد و كرم و عنايت او هميشه و همه اوقات شامل حال ما بوده و امور شما را تسهيل مينمايد.
4- سعي نمائيد با كاروان اعمال خود را انجام دهيد و پس از اعمال هم به اتفاق ساير زائران به محل سكونت خود عزيمت نمائيد و از كاروان جدا نشويد و چگونگي برگزاري اعمال خود را براي دوستان زائر خود بيان نمائيد.
5- توصيه ميشود كه برادران و خواهران زائر در طول سفر خود را به رعايت شئونات اجتماعي و اخلاقي ملزم بدانند. در حرمين شريفين و ساير اماكن مقدسه و متبركه و بازار با ساير برادران و خواهران زائرا ايراني و يا زائران ساير كشوها برخورد اسلامي داشته باشيد.
در عرفات و منا
1- خيمههاي منطقه عرفات هنوز به شكل چادرهاي پارچهاي است كه منطقهاي خاص براي ايرانيان در نظر گرفته شده و به تناسب ظرفيت، به هر كاروان اختصاص داده ميشود و غروب روز نهم ذيحجه هم به سرعت پس از اينكه حجاج عزيز منطقه را به سمت مزدلفه ترك كنند، برچيده ميشود. ظرفيت اين چادرها جهت بيتوته زائران محترم 10 نفر بوده و فاقد تأسيسات برودتي و نيز فاقد علايم راهنمايي در مسيرهاي مربوط ميباشد.
2- بايستي زائران محترم با تجه به يكنواختي چادرها، از تردّد ميان محوطه چادرها بپرهيزند تا محل اسكان خود را در ميان 8000 چادر واقع در منطقه ايرانيان گم نكنند. البته چند چادر به عنوان گمشدگان مستقر هستند، اما بهتر اين است كه زائران حداقل تردد را داشته باشند.
3- هنگام خروج از عرفات، حتماً همراه با كاروان باشند و متفرق نشوند تا با اتوبوسهاي گروه خود به مشعر منتقل شوند.
4- با توجه به اينكه سرويسهاي بهداشتي در منا جديدالاحداث است، زائران به جهت رعايت مسائل بهداشتي از تراشيدن موي سر در اطراف آنها خودداري كنند. بدين منظور از سطلهاي زبانه كه در مكانهاي خاص تعبيه شده است، استفاده كنند. در ضمن هيچ گاه تيغهاي استفاده شده ديگران را به كار نبرند.
5- به صورت گروهي براي رمي جمرات حركت كنند و در صورت جدا ماندن از كاروانها، هراسي به خود راه ندهند و با زائران ساير كاروانهاي ايراني به منطقه خيمهها باز گردند تا به محل اصلي استقرارشان برگردانده شوند. هر چند در اطراف چادرهاي ايراني پرچم كشورمان نصب شده، اما چنانچه شمارههاي مندرج در ستونهاي بزرگ داخل محوّطه چادرها را به عنوان نشانه در نظر بگيرند، علامت مناسبي خواهد بود. به منظور پيشگيري از مفقود شد افراد، همراه داشتن دستبند خاص و كارت شناسايي زائر در ايام تشريق الزامي است.
6- شماره مكتب هر كاروان روي قطعه پارچهاي براي نصب روي لباس زائران درج شده كه نشان دهنده مكتب موردنظر است و در رسيدن به منطقه، كمك شاياني ميكند.
7- حجاج محترم به هيچ وجه كوپن قرباني را از بازار متفرقه تهيه نكنند و در حفظ و نگهداري آن به عنوان يك سند مالي معتبر كوشش كنند و اگر كسي آن را مفقود كرد، كسي پاسخگو نيست و بانك توسعه اسلامي هم در اين گونه موارد، مسؤول نخواهد بود.
8- مجموع پولي كه زائران به همراه دارند، بخشي براي تهيه كوپن قرباني نزد مدير نگهداري ميشود كه در وقت مناسب تحويل ميدهد.