این توصیه‌ها را جدی بگیرید

این توصیه‌ها را جدی بگیرید در مورد مواد مخدر باتوجه به این که جرم حمل و همراه داشتن مواد مخدر از نظر دولت عربستان سعودی بسیار سنگین است، لذا ضرورت دارد نظر معدود افرادی را که مبادرت به چنین کاری می‌کنند، نسبت به تبعات وقوع این مسأله جلب نماییم و یاد

اين توصيه‌ها را جدي بگيريد


در مورد مواد مخدر

باتوجه به اين كه جرم حمل و همراه داشتن مواد مخدر از نظر دولت عربستان سعودي بسيار سنگين است، لذا ضرورت دارد نظر معدود افرادي را كه مبادرت به چنين كاري مي‌كنند، نسبت به تبعات وقوع اين مسأله جلب نماييم و يادآوري مي‌‌كنيم. اين گزارش توسط ادارة آموزش مركز مبارزه با مواد مخدر ناجا تنظيم و ارائه گرديده است.

قوانين كشور عربستان در مورد مواد مخدر به آن كشور

1. وارد كردن، نگهداري، حمل و مصرف و توزيع هر نوع مواد مخدر از مشتقات ترياك و حشيش، مجازت‌هاي سنگيني را در پي دارد كه حداقل آن 4 سال و حداكثر آن 15 سال حبس و اعدام خواهد بود.

2. كشف هر نوع داروهاي روانگردان نزد مسافران واتباع وروودي‌به كشور عربستان، جرم تلقي شده و به تناسب مقدار و نوع دارو، مشمول مجازات خواهد شد.

3. وارد و مخفي كردن مواد مخدر، به تناسب مقدار آن، جريمه‌اي معادل 20 هزار ريال سعودي (معادل 5/4 ميليون تومان) خواهد داشت.

4. اقدام كننده به معاونت و شركت در قاچاق مواد مخدر يا وارد كردن مواد به تناسب مقدار مواد، به 7 سال زندان محكوم خواهد شد.

5. جرم استعمال مواد مخدر، 2 سال حبس مي‌باشد.

6. در مورد اتباع ساير كشورها اخراج دائم از كشور عربستان و جلوگيري از ورود مجدد به داخل آن كشور حتمي است.


در هواپيما

1. در طول مدت پرواز به توصيه‌هاي مهمانداران هواپيما توجه نموده و از رفت و آمدهاي بي‌مورد در داخل هواپيما پرهيز كنيد. در نظافت و حفظ هواپيما اهتمام نموده و در حراست اين ثروت ملي بكوشيد اگر نحوه‌ي استفاده از دستشوئي‌ها و توالت هواپيما را نمي‌دانيد سوال كنيد.

2. در هواپيما به تعداد مسافران جاي لازم پيش بيني و رزرو گرديده لذا در سوار شدن عجله ننموده، مزاحم ديگران نشويد و كساني را كه به كمك شما نيازمندند ياري دهيد. به هنگام فرود هواپيما در باند فرودگاه تا زماني كه از طرف مهمانداران به شما اجازه داده نشده از روي صندلي‌هاي خود بلند نشويد و در راهروها براه نيفتيد اين كار علاوه بر اينكه موجب معطلي چند ساعته مي‌شود روي پروازهاي بعدي نيز تأثير گذاشته و موجب اختلال در پروازها مي‌گردد.

3. زماني كه اين اجازه به شما داده شد، هواپيما را با آرامي ترك نموده و به طور منظم و به ترتيب از هواپيما خارج شويد و سپس در سالن ترانزيت فرودگاه مستقر شويد تا مأمورين سعودي گذرنامه‌ها را كنترل و اجازه خروج به سالن گمرگ فرودگاه را بدهند.


در فرودگاه عربستان

1. رعايت نظم و انضباط در سالن كمك مؤثري به تسهيل امور و جلوگيري از معطلي شما خواهد نمود. گذرنامه‌هاي خود را آماده نموده، به توصيه مسئولين كاروان خود عمل كنيد.

2. بررسي كنيد كه ساك و چمدان شما از گمرگ خارج شده باشد و حتي‌المقدور سعي نمائيد بدون اطلاع مسئولين كاروان اين محل را ترك نكنيد.

3. اگر اضطراراً مواردي پيش آيد كه بخواهيد محل مذكور را ترك كنيد موقعيت و نشاني‌ها را به خاطر بسپاريد تا هنگام مراجعت راه خود را گم نكرده و از كاروان جدا نيفتيد،

4. احتمالاً توقف شما در فرودگاه چند ساعتي بيشتر به طول نخواهد انجاميد و در صورتي كه عليرغم دقت‌هايي كه به عمل مي‌آوريد در محوطه فرودگاه راه خود را گم كرده و نتوانيد كاروان خود را بيابيد فوراً به واحد امداد سازمان مستقر در فرودگاه و يا به دفتر ستاد حج ايران در فرودگاه جده كه مزين به پرچم ايران مي‌باشد و يا به پليس مراجعه كنيد تا با ارائه كارت شناسايي و توضيحاتي كه مي‌دهيد محل استقرار كاروان را به شما نشان دهند.

5. پس از توقف چند ساعته و صرف يك وعده غذا، با اتوبوس به طرف مدينه منوره (در مورد زائران مدينه قبل) و يا به سوي مكه (درموردزائران مدينه بعد) اعزام مي‌شويد. بنابراين زماني كه از طرف مسئولين كاروان اعلام مي‌شود كه به محوطه پاركينگ كه مجاور محل استقرار شماست براي سوار شدن حاضر شويد.

6. فوراً با ساير افراد كاروان به طرف پاركينگ حركت كنيد و وقت خود و ديگران را بيهوده تلف نكنيد زيرا دقايقي كه شما تأخير مي‌كنيد كاروان ديرتر عزيمت مي‌نمايد و در اعزام زائران ساير گروه‌ها نيز تاخير حاصل مي‌شود و احتمالاً‌ممكن است بي‌توجهي شما سبب بازماندن از اتوبوس‌ها و كاروان گردد كه مشكلات زيادي را براي شما به دنبال خواهد داشت.


هنگام اقامت

1. چون هنوز فرصت كافي براي تشرف به مكه مكرمه و انجام اعمال عمره تمتع داريد نيازي نيست كه در اين مسير وسايل احرام خود را با خود حمل نمائيد.

2. به محض رسيدن به مدينه منوره و توقف در مقابل منزل مسكوني كه قبلاً براي شما آماده شده است وسايل و لوازم خود را تحويل گرفته و با خود به اتاق تعيين شده حمل نموده و مستقر شويد.

3. پس از استقرار در محل سكونت خود آدرس دقيق منزل را به خاطر بسپاريد و در پشت كارت شناسايي نيز آدرس منزل خود در مكه مكرمه و مدينه منوره را بنويسيد.

4. از مدير يا بازرس و يا روحاني و يا ديگر كساني كه اطلاع دارند آدرس درمانگاه‌ها و بيمارستان‌هيئت پزشكي، محل استقرار بعثه و ستاد حج و گروه امداد را سئوال نموده و يادداشت كنيد كه در موارد اضطراري مراجعه شما به سهولت انجام گيرد.


توصيه‌هاي امنيتي

1. براي نگهداري اشياء قيمتي از صندوق امانات استفاده كنيد.

2. كليد اتاق‌ها را صرفاً در قبال ارائه كارت شناسايي تحويل دهيد.

3. در حد امكان نظافت و آماده سازي اتاق‌ها با حضور زائر يا يكي از عوامل كاروان انجام گيرد.

4. در و پنجره اتاق‌ها را هنگام خروج حتماً قفل كنيد..

5. وسايل خود را جهت نگهداري به افراد متفرقه نسپاريد.

6. دوربين و تلفن همراه با به افراد ناشناس و يا حتي اشخاص ملبس به لباس مأموران انتظامي عربستان تحويل ندهيد.

7. دوربين‌را براي عكسبرداري يا فيلمبرداري در اختيار عابران ايراني يا خارجي نگذاريد.

8. اگر نيازي به تردد با خودروهاي عمومي وجود داشته باشد حتماً از تاكسي استفاده كنند و شماره پلاك آن را به خاطر بسپاريد.

9. وجه مربوط به خريد اجناس را فقط به مسئول مربوطه در فروشگاه تحويل دهيد و بقيه وجه پرداختي را بشمارند و اسكناس‌هاي سالم دريافت كنيد.

10. هنگام حركت براي زيارت چيزي به جز سجاده و كتب ادعيه همراه نبرديد و گرنه ناگريز به استفاده ازصندوق هاي امانات در قبال پرداخت وجه هستيد.

11. هنگام عزيمت به مكه پول و اشياي قيمتي خود را داخل ساك نگذاريد.

12. همه پول خود را در يك محل نگاه نداريد.

13. هر گونه سرقت و موارد مفقود شدن وسايل را به دفتر حراست گزارش دهيد.

14. براي تبديل يا خرد كردن پول با فردي نسبتاً آشنا همراه شويد.

15. هنگام سوارشدن به سرويس آمد و شد و در همه نقاط پر از ازدحام مراقب جيب و گوشي تلفن خود باشيد.


اين توصيه‌ها را جدي بگيريد.

در حرم نبوي (ص) و بقيع

1. به شبكه‌هاي بقيع به وسيله پارچه، نخ، قفل دخيل نبنديد.

2. از روي قبرها خاك، گندم و سنگ برنداريد.

3. روي قبور پول، پارچه و عريضه نيندازيد.

4. از داخل بقيع فيلمبرداري نكنيد و عكس نگيريد.

5. نظافت جلوي بقيع را رعايت كنيد.

6. براي ديگران در جلوي بقيع ايجاد مزاحمت نكنيد.

7. در داخل و جلوي بقيع و كليه مساجد و اماكن متبرك سيگار نكشيد.

8. در داخل و جلوي بقيع نماز نخوانيد.

9. جلوي بقيع به هنگام نماز جماعت تجمع نكنيد.

10. روضه‌هاي حساسيت برانگيز نخوانيد.

11. نوحه خواني و سينه زني نكنيد.

12. با صداي بلند دعاي توسل و زيارت عاشورا نخوانيد.

13. كنار بقيع نخوابيد به ويژه خواهران.

14. ضريح و درهاي حرم مطهر را نبوسيد.

15. براي سجده مهر و سنگ نگذاريد.

16. از مقابل نمازگزاران عبور نكنيد.

17. داخل روضه مقدس و روي جعبه‌هاي قرآن كفش نگذاريد.

18. قرآن و كفش را در يك دست نگيريد.

19. قرآن با دست چپ نگيريد و آن را روي زمين نگذاريد.

20. قرآن را از مسجد به هتل نبريد.

21. صفوف نماز جماعت را به هم نزنيد و از بين آنها عبور نكنيد.

22. هنگام خطبه نماز جمعه نماز نافله و قرآن نخوانيد.

23. به هنگام اذان و ايراد خطبه نماز جمعه صحبت نكنيد.

24. در آستانه نماز جماعت مسجد را ترك نكنيد.

25. با صداي بلند صلوات نفرستيد و زيارت نخوانيد.

26. با صداي بلند يكديگر را صدا نزنيد و شوخي نكنيد.

27. همزمان با نماز جماعت نماز فرادا نخوانيد.

28. دست بسته نماز نخوانيد و آمين نگويد.

29. ذكر ركوع و سجود را بلند نخوانيد.

30. زودتر از امام جماعت به ركوع و سجده نرويد.


| شناسه مطلب: 80921