یادی از مرحوم حجتالاسلام والمسلمین شیخ علی ادبی - او از پرواز مدینه جا ماند
یادی از مرحوم حجتالاسلام والمسلمین شیخ علی ادبی - او از پرواز مدینه جا ماند حمید محمدی محمدی وقتی تلویزیون جمهوری اسلامی، زمان تشییع پیکرش را زیرنویس کرد، شوکه شدم. با دوستانی که «پامنبری» ادبی بودند، تماس گرفتم. آنها هم یکه خو
يادي از مرحوم حجتالاسلام والمسلمين شيخ علي ادبي - او از پرواز مدينه جا ماند
حميد محمدي محمدي
وقتي تلويزيون جمهوري اسلامي، زمان تشييع پيكرش را زيرنويس كرد، شوكه شدم. با دوستاني كه «پامنبري» ادبي بودند، تماس گرفتم. آنها هم يكه خوردند و از اين اتفاق ناگوار تعجب كردند. تنها 3 روز قبل، او و جمعي از كارگزاران حج به ديدار رهبر فرزانه انقلاب رفته بودند و اثري از مرگ در سيماي او نبود. جسمي سالم، چهرهاي بشاش و بياني نافذ و شفاف داشت.
سالها پيش، وقتي كمتر از 40 سال داشت، او را به هيئت مداحان اهل بيت (ع) ميبردم. كمتر كسي نامي از شيخ علي ادبي شنيده بود، اما سخنوري او، لحن و بيان استاد مرحوم محمدتقي فلسفي را براي هر شنوندهاي تداعي ميكرد اما صد حيف كه عمر كوتاهي داشت و از پرواز مدينه جا ماند.
حجتالاسلام و المسلمين علي ادبي، يكي از مبلغان انقلابي موفق حوزه علميه تهران بود كه مخاطبان زيادي در ميان جوانان، دانشگاهيان و ساير اقشار تهران داشت. وي توانست از سخنان و سيره اهل بيت (ع)، نكات كاربردي و آموزندهاي را در منبرهايش ارائه كند كه براي مبلغان حوزههاي علميه تشيع آموزنده است.
مناعت طبع، توجه به فقرا و مساكين، استفاده از علم و خطابه براي خدمت به خلق، وارد نشدن در مسائل سياسي، دعوت همگان به اسلام، قرآن و توجه به موضوع حساس حلال و حرام از ويژگيهاي برجستهاي است كه ميشود به آن اشاره كرد.
او در حوزه خطابه تبحر خاصي داشت و در مسجدالزهراي تهران كه در آنجا امامت جماعت را نيز عهدهدار بود به تدريس و خطابه ميپرداخت.
ادبي از كساني بود كه سبك منبر را در سطح كشور مورد توجه قرار داده و براي آن استاندارد مشخص كرده بود و يكي از دغدغههايش، ساختن حوزه علميه در روستاي فريمك شهرستان نكا بود كه در حال ساخت است. اين در حالي است كه ادبي در منطقه هزار جريب شهرستان نكا در ساخت بيش از 100 مسجد، درمانگاه، حمام و خدمات آبرساني مشاركت داشت.
اين شخصيت ديني كشورمان، 26 آبان ماه بر اثر عارضه سكته قلبي در بيمارستاني در تهران درگذشت و پيكرش در باغ طوطي حضرت عبدالعظيمالحسني آرام گرفت، در حالي كه قرار بود از طريق بعثه مقام معظم رهبري به حج مشرف شود.