دعا برای قبولی اعمال

دعا برای قبولی اعمال   رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا إنَّکَ اَنتَ السّمیعُ العَلیم   ای پروردگار ما، از ما بپذیر که در حقیقت، تو شنوای دانایی. (بقره:127)   خداوند می‌فرماید:‌ هابیل و قابیل، دو پسر آدم، قربانی کردند؛ اما قربانی یکی از آن‌ها

دعا براي قبولي اعمال

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا إنَّكَ اَنتَ السّميعُ العَليم

 

اي پروردگار ما، از ما بپذير كه در حقيقت، تو شنواي دانايي. (بقره:127)

 

خداوند مي‌فرمايد:‌ هابيل و قابيل، دو پسر آدم، قرباني كردند؛ اما قرباني يكي از آن‌ها پذيرفته شد و از ديگري رد شد. قابيل وقتي ديد كه قرباني‌اش پذيرفته نشده است گفت حتماً تو را خواهم كشت. ‌هابيل گفت: انما يتقبل الله من المتقين. (خدا فقط از تقوا پيشگان مي‌پذيرد.)

 

اين از اصول و قوانين نظام الهي است كه هيچ عملي در نزد خداوند بدون نشانه توحيدي، يعني ايمان به خدا، پذيرفته نمي‌شود، هر چند آثار وضعي داشته باشد. رسول اكرم(ص) در سفارش به ابوذر فرمودند: «اي ابوذر، بيشتر توانت را به كار توأم با تقوا مصروف كن، نه كار بدون تقوا؛ زيرا هيچ كار كمي با تقوا كم نيست؛ و چگونه كاري كم باشد، در حالي كه قبول مي‌شود؟ خداوند مي‌فرمايد: انما يتقبل الله من المتقين.» اهميت پذيرفته شدن عمل تا حدي است كه امام صادق(ع) فرمودند: «هر كه خداوند از او يك كار خوب بپذيرد هرگز عذابش نكند و به بهشت رود.» امام اميرالمؤمنين(ع) مي‌فرمايند: كونوا علي قبول العمل اشد عناية منكم علي العمل. انسان بايد تلاش كند كه اعمالش را طوري انجام دهد كه پروردگار بپذيرد. كثرت و حجم عمل مهم نيست. بلكه آنچه بايد همت انسان صرف آن گردد كيفيت و باطن عمل است.

 

تا در ره عشق او مجرد نشوي

 

                                       هرگز ز خودي خويش بيخود نشوي

 

دنيا همه بند توست بر درگه او

 

      در بند قبول باش تا رد نشوي

 

دعاي مؤمن بي‌اثر نيست

 

امام زين العابدين(ع) مي‌فرمايند: «دعاي مؤمن از سه حال خارج نيست: يا برايش ذخيره مي‌گردد يا در دنيا برآورده مي‌شود يا بلايي را كه مي‌خواهد به او برسد دفع مي‌كند.»

 

كاش هيچ دعاي من در دنيا برآورده نمي‌شد

 

امام صادق(ع) نيز فرمودند: «خداوند در قيامت به حساب مؤمن رسيدگي مي‌كند و به او مي‌فرمايد: اين حساب را مي‌شناسي؟ عرض مي‌كند: نه، اي پروردگار. خداوند مي‌فرمايد: در فلان زمان و فلان جا، چنين و چنان دعايي كردي و من آن را اندوختم. آن مؤمن چون عظمت ثواب و پاداش خدا را مي‌بيند عرض مي‌كند: پروردگارا، كاش هيچ دعا و خواهش مرا در دنيا برآورده نمي‌كردي و آنها را براي آخرت من پس‌انداز مي‌كردي.»

 

چگونه مستجاب الدعوه شويم

 

امام صادق(ع) فرمودند: «هرگاه كسي بخواهد مستجاب الدعوه شود، بايد از همه مردم مأيوس شود و فقط اميدش به خداوند باشد. پس زماني كه خداوند چنين حالتي را در قلب بنده‌اي ببيند، هر چه از خدا طلب كند خداوند به او مي‌دهد.»

 

هم چنين روايت شده كه خداوند به داود نبي(ص) فرمود: «اي داود، هر بنده‌اي از فرمان من اطاعت كند خواسته او را پيش از آن كه بگويد برآورم و پيش از آن كه مرا بخواند پاسخش گويم.»

 


| شناسه مطلب: 81798