حکایت خوبان یکی از سه سنگ بهشت

حکایت خوبان یکی از سه سنگ بهشتدر شماره گذشته از کعبه سخن به میان آمد در این شماره به دو مشخصه آن اشاره می‌‌شود.الف- حجرالاسود(سنگ سیاه)حجرالاسود در رکن شرقی، به ارتفاع یک متر و نیم از زمین قرار گرفته است. سنگی است سیاه مایل به سرخی، بیضی شکل، به قطر سی س

حكايت خوبان

يكي از سه سنگ بهشت
در شماره گذشته از كعبه سخن به ميان آمد در اين شماره به دو مشخصه آن اشاره مي‌‌شود.
الف- حجرالاسود(سنگ سياه)
حجرالاسود در ركن شرقي، به ارتفاع يك متر و نيم از زمين قرار گرفته است. سنگي است سياه مايل به سرخي، بيضي شكل، به قطر سي سانتي‌متر كه در آن نقطه‌هاي قرمز ديده مي‌شود و در پوششي از نقره است و علامت شكستگي دارد كه علت آن آسيب‌هايي است كه در طول زمان بر اين سنگ مقدس وارد آمده است.
طواف حاجيان از مقابل حجرالاسود شروع مي‌گردد و هنگام طواف، مستحب است كه بر آن دست بكشند و در اصطلاح فقهي، اين عمل را «استلام حجر» نامند.
اين سنگ نخستين بار توسط حضرت ابراهيم عليه‌السلام و در هنگام بناي كعبه كار گذارده شده است و يكبار نيز توسط پيامبر اكرم(ص). هنگامي كه رسول اكرم سي و پنج ساله بود (پنج سال پيش از بعثت) سيلي بزرگ كعبه را ويران ساخت. قريش با مشورت يكديگر در صدد برآمدند خانه را نوسازي كنند. چوب‌هاي كشتي شكسته‌اي از آن «بيزانطيان» را كه در ساحل درياي سرخ افتاده بود خريدند و براي ساختن خانه بكار بردند. براي خانه سقفي ساختند و براي جلوگيري از سيل در خانه را از سطح زمين بالاتر قرار دادند. چون ساختمان به موضع ركن و نصب «حجرالاسود» رسيد بر سر كار گذاشتن آن ميان ايشان خصومت در گرفت. مهتر هر قبيله‌اي مي‌خواست اين شرف از آن او باشد. تا سرانجام به داوري گردن نهادند و مقرر شد اول نفري كه از در درآيد آنچه گويد بپذيرند. نخست كسي كه درآمد حضرت محمد(ص) بود. گفتند او امين است و به داوري او راضي هستيم. چون داستان را با حضرتش در ميان نهادند، گفت پارچه‌اي بياوريد و سنگ را در ميان آن نهيد و سپس مهتر هر قبيله‌اي را فرمود تا گوشه‌اي از پارچه را بگيرد و بالا برد. چون سنگ را بدين ترتيب تا موضع نصب بالا بردند، حضرت(ص) آن را برگرفت و بر جاي خود نهاد.
امام باقر عليه‌السلام فرموده‌اند:
سه سنگ از بهشت نازل شده است: مقام ابراهيم، سنگ بني‌اسراييل و حجرالاسود.(1)
ب – باب‌الكعبه (در خانه كعبه)
بنابر آنچه از روايات استفاده مي‌شود، خانة كعبه در روزگاران پيشين در نداشته ولي در زمان‌هاي بعد براي خانه در قرار داده‌اند. اين در، بر ضلع شرقي و در جنب حجرالاسود است. بلندي آن از سطح زمين دو متر است و براي داخل شدن به خانه بايد از نردبان استفاده نمود. اين در معمولاً طي سال بسته است.
ادامه دارد
منبع:كتاب حج وزارت فرهنگ ازشاد اسلامي
1- سفينه البحار، ج 1، ص 223


از پرتو خورشيد
وَأَتِمُّواْ الْحَجَّ وَالْعُمْرَهَ لِلّهِ
و حج و عمره را براي خدا به اتمام برسانيد!
(بقره / 196)

كلام نبي مكرم
بر شما باد به قرائت قرآن، كه قرائت آن كفاره گناهان
 و پوششي در برابر آتش دوزخ است و شما را
 از عذاب مي‌رهاند.
بحارالانوار 18/17/92

استفتائات
مقام معظم رهبري حضرت آيت‌الله سيدعلي خامنه‌اي (مدظله)
مسأله 371 مناسك – طواف نساء و نماز، آن واجب هستند، اما ركن حج به شمار نمي‌آيند، بنا بر اين اگر [كسي] آن دو را عمداً ترك كند، حجش باطل نمي‌شود، اما زن بر او حلال نخواهد بود.
مسأله 372 مناسك – طواف نساء تنها به مردان اختصاص ندارد، بلكه بر زنان نيز واجب است، بنابراين اگر مردي طواف نساء را انجام ندهد، زن بر او حلال نمي‌شود و اگر زني آن را انجام ندهد، مرد بر او حلال نخواهد بود. 

دردانه آفرينش
حكايت‌هايي از حيات درخشان حضرت رسول اعظم
عهدنامه و موريانه
ابوطالب، پيامبر و بعضي از هواداران از شعب آمدند بيرون. كنار كعبه. قريش گفتند: "ابوطالب! دست از محمد و اين دين جديدش بردار." بدون هيچ اعتنايي گفت: "كسي كه به عهدنامه دست نزده؟"
گفتند: "نه"
- اگر به شما خبر بدهم كه عهدنامه را موريانه خورده و فقط كلمه "بسمك اللهم" مانده، چه مي‌كنيد.
گفتند: "از كجا ميداني؟ گفت: "خداي محمد"...
خنديدند.
گفت:" اگر اينطور بود شما تحريم را تمام مي‌كنيد؟"
-و اگر اينطور نبود؟
-محمد را به شما مي‌دهم.
صندوق را باز كردند، فقط "بسمك اللهم" مانده بود. محاصره را نشكستند، عصباني هم شدند و دشمني شان را هم بيشتر كردند. فقط مجبور شدند، اجازه خروج از شعب را به آنها بدهند...

 


| شناسه مطلب: 82175