اخبار حج

آیت‌الله محمدی ری‌شهری در دیدار با هیئت پزشکی حج تأکید کرد   ضرورت توجه پزشکان حج به ذکر عملی، قلبی و زبانی   نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی روز دوشنبه  در دیدار رئیس و اعضای هیئت پزشکی حج بر ضرورت توجه پزشکان در حج به ذکر عملی،

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

آيت‌الله محمدي ري‌شهري در ديدار با هيئت پزشكي حج تأكيد كرد

 

ضرورت توجه پزشكان حج به ذكر عملي، قلبي و زباني

 

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني روز دوشنبه  در ديدار رئيس و اعضاي هيئت پزشكي حج بر ضرورت توجه پزشكان در حج به ذكر عملي، قلبي و زباني تاكيد كرد.

به گزارش واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري آيت الله  محمدي ري شهري با تقدير از تلاشهاي اعضاي هيأت پزشكي و پزشكان كاروانها  ذكر عملي پزشكان را خدمت مؤثر آن‌ها براي كاستن از آلام و رنج‌هاي حجاج و ميهمانان خداوند متعال دانست و ضمن پر ارزش توصيف كردن اين ذكر عملي، ضرورت توجه پزشكان به ذكر قلبي و زباني را مورد توجه قرار داد. آيت الله ري‌شهري ضمن اشاره به حديثي از امام حسين(ع) در خصوص اينكه حضرت علي(ع) در همه حال و حتي موقع نشستن و برخاستن نيز ذكر مي‌گفتند، ذكر زباني را در همه اوقات و خصوصا در ايام حج موجب بركت دادن به كار و ارتقاي معنويت و نورانيت افراد دانست. وي تلاش براي سلامتي ميهمان خدا را بهترين خدمت خواند و براي استمرار وضعيت مطلوب كنوني در زمينه سلامتي و بهداشت عمومي زائران ايراني ابراز اميدواري كرد.

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني با اشاره به آياتي از قرآن كريم گفت: در قرآن كريم از ايام تشريق با عنوان «ايام معدودات» ياد شده است، سنگين‌ترين و حساس‌ترين بخش عمليات پزشكي حج نيز در ايام تشريق است. وي افزود: پزشكان هر قدر در عمليات سنگين پيشرو همت كنند كه خدمت بهتر داشته باشند، بيشتر مورد لطف و عنايت خداوند قرار مي‌گيرند. دكتر محمدتقي حلي‌ساز ـ رئيس هيئت پزشكي حج  نيز گفت: سال گذشته بيمارستان مكه با ظرفيت 60 تخت فعاليت مي‌كرد كه امسال اين ظرفيت در بيمارستان مكه به 100 تخت به اضافه يك مركز فوق تخصصي عفوني با ظرفيت 40 تخت براي استفاده در شرايط احتمالي اضطراري افزايش يافته است.

وي با اشاره به كاهش قابل توجه مشكلات بهداشتي و پزشكي حجاج ايراني در حج امسال ـ تاكنون ـ تعداد فوتي‌هاي ايرانيان در حج امسال را يك نفر ـ  كه بر اثر تصادف بوده ـ اعلام كرد كه اين تعداد در زمان مشابه سال گذشته شش نفر بوده است.

حلي‌ساز همچنين با اشاره به كاهش چشم گير تعداد مراجعان به بيمارستان‌هاي ايران در موسم حج و نيز تعداد بستري‌هاي حجاج ايران در بيمارستان‌هاي سعودي، بهبود وضعيت پزشكي حجاج ايراني را به علت آب و هواي مناسب و معتدل، رعايت بيشتر اصول بهداشتي توسط زائران ايراني و نيز مأموران سعودي، دقت بيشتر در انتخاب اعضاي هيئت پزشكي حج، تغيير هرم سني زائران، حذف حجاج با شرايط جسمي نامناسب، كم شدن تعداد زائران و دعاهاي حجاج دانست و ابراز اميدواري كرد كه اين طليعه خوب در شرايط سخت ايام تشريق نيز ادامه پيدا كند. دكتر نادري  رئيس بيمارستان هيأت پزشكي در مكه مكرمه نيز با اشاره به افزايش سيصد درصدي داروهاي منتقل شده هيئت پزشكي حج به عربستان ـ نسبت به سال گذشته ـ از راه‌اندازي بيست تخت آي سي يو، دو دستگاه آمبولانس آي سي يو و نيز امكانات پرتابل پزشكي خبر داد و افزود: قابليت و آمادگي لازم براي افزودن چهل تخت جديد در مركز فوق تخصصي عفوني مكه نيز وجود دارد تا در شرايط اضطراري مورد استفاده قرار گيرد.

 

 

روند كارهاي اجرايي

در جهت تحقق رعايت الگوي مصرف در حج است

 

سرپرست حجاج ايراني با تأكيد بر تداوم ارائه خدمات به ميهمانان خداوند به شكلي شايسته و با خلوص نيت گفت: "كارهاي اجرايي صورت گرفته تاكنون براساس ارزيابي‌هاي انجام شده به صورت نسبي به خوبي برگزار شده است."

وي با تأكيد بر ضرورت رعايت اصلاح الگوي مصرف در بخش‌هاي مختلف عمليات حج به روايتي در مورد الگوي مصرف صحيح اشاره كرد و گفت: "اصلاح الگوي مصرف به معناي كم مصرف كردن نيست بلكه به معنا استفاده از امكانات خداوندي به بهترين وجه است."

پيش از سخنان آيت الله ري‌شهري، مصطفي خاكسار قهرودي، رييس سازمان حج و زيارت با ارائه گزارشي از روند امور اجرايي حجاج ايراني گفت: "تا كنون كارهاي اجرايي زائران بر طبق روال بوده و مشكلات كوچك به سرعت رفع شده‌اند."

وي اظهار اميدواري كرد با مذاكراتي كه با مقامات سعودي در حال انجام است مشكل بازگشت زائران ايراني رفع شود و حجاج بتوانند به موقع از عربستان خارج شوند.

 

 

رئيس هيأت پزشكي حج:

 

داروهاي خاص آنفلوآنزاي نوع Aبراي

حجاج ايراني تأمين شده است

 

دكترحلي‌ساز گفت: "بعضي از داروهاي مورد نياز را سه يا چهار برابر سال‌هاي قبل وارد كرديم و بر حسب پيش‌بيني، داروهاي خاص مرتبط با بيماري آنفلوآنزا به مقدار نياز تأمين شده است."

 به گزارش "زائر"  رييس هيئت پزشكي سازمان حج و زيارت در گفتگو با خبرنگاران گفت: "در حال حاضر با توجه به گزارش‌هايي كه از مدينه و مكه رسيده، شرايط خوبي حاكم است و مراجعين كمتري نسبت به سال‌هاي گذشته داشتيم." وي ادامه داد: "در حال حاضر فقط سه بيمار بستري در بيمارستان‌هاي سعودي داريم كه بيشتر به خاطر زمين خوردن و شكستگي‌هاست. در بيمارستان يكصد تخت خوابي ايراني مكه نيز فقط 8 نفر بستري هستند كه موارد متفرقه اي غير از بيماري‌هاي ريوي دارند."

وي در مورد فوت هموطنان در حج امسال گفت: "امسال تنها مورد فوتي خانمي بود كه متأسفانه به دليل بي احتياطي راننده تصادف كرد و از دنيا رفت. و هيچ مورد ديگري تا كنون نداشتيم كه اين آمار نسبت به سال‌هاي گذشته بسيار كمتر است."دكتر محمدتقي حلي‌ساز با اشاره به اينكه موارد مشكوك يا محتمل به آنفلوآنزا به صورت جداگانه بررسي مي‌شود گفت: "تا كنون هيچ مورد به اثبات رسيده‌اي در مورد ابتلاي زائران ايراني به بيماري آنفلوآنزاي نوع A وجود ندارد .

 "وي در مورد كنترل انتقال احتمالي بيماري در هنگام بازگشت، از حجاج به استقبال كنندگان گفت: “همكاران ما در وزارت بهداشت در حال تهيه دستورالعملي هستند تا زمان بازگشت حجاج آن را اجرا كنند كه هنوز اطلاع دقيقي از آن به ما نرسيده است.”حلي‌ساز در مورد خريد واكسن آنفلوآنزاي نوع A  گفت: “از جهتي وزارت بهداشت بايد مجوز خريد واكسن را صادر كند و از جهتي ديگر با مقامات سعودي هنوز در حال مذاكره هستيم كه واكسن را از آنها تهيه كنيم و كاملا آمادگي خود را براي خريد اين واكسن در حد نياز زائران ايراني اعلام كرده‌ايم، البته هنوز هيچ پاسخ مثبتي از سوي مقامات سعودي به ما نرسيده است.”

 

 

 

اولويت كاري حراست ستاد مكه:امنيت سفر زائران

 

آقاي حسين علائي مسئول حراست ستاد مكه مكرمه در گفت و گوي اين روزنامه اعلام نمود واحد حراست باتوجه به آسيب شناسي صورت گرفته در حج تمتع سال 1387 و عمره 1388 ضمن انجام دادن مأموريتهاي ذاتي سازمان، اولويت كاري خود را‌آموزش زائران و عوامل كاروان‌ها قرار داده است.

بر همين اساس با توجه به حضور حدود 45 هزار نفري زائران محترم، با تشكيل جلسات آموزشي در مدينه منوره و حضور 16 هزار نفري زائران مدينه بعد در مكه مكرمه، آموزش كليه زائران و عوامل كاروانها را در دستور كار خود قرارداده و  اين آموزشها را ادامه خواهد داد. اعتقاد ما بر اين است كه آموزش مناسب ضمن ايجاد هوشياري ، آسيبهاي زائران از جمله آمار سرقت‌ها را كاهش خواهد داد و موجب افزايش آرامش و امنيت در كاروانها خواهد شد. ضمنا كارشناسان حراست براي اولين بار در ميقات جحفه حضور يافته و قبل از ورود زائران به مكه مكرمه براي انجام دادن اعمال دور اول كه معمولا آسيب‌هايي آنان را تهديد مي‌:رد نسبت به مسائل مختلف روشنگري دارند. تأكيد بر آن است كه زائران نسبت به موضوعات زير اهتمام بيشتري از خود نشان دهند:

1- جدي گرفتن موضوع سرقت در مكه مكرمه و تأكيد بر محافظت از تلفن‌هاي همراه ووسايل قيمتي و پول نقد خود ، مخصوصا در هنگام پياده و سوار شدن به اتوبوس‌ها و حضور در مسجد الحرام؛

2- اطلاع‌رساني سريع اتفاقات احتمالي، مانند سرقت، دستگيري و ... به حراست ستاد مكه مكرمه يا مدير كاروان؛

3- همراه داشتن كارت شناسايي؛

4- توجه ويژه به موضوع تلصيق و جدي گرفتن آن در هنگام طواف

5- دقت در حفظ  اموال و اشياء قيمتي در مواقعي مانند محل بستن احرام در ميقات، تجديد وضو در دستشويي‌هاي اطراف مسجدالحرام

تجربه نشان داده است كه بخش قابل توجهي از زائران به دليل شدت اشتياق در سفر معنوي حج و زيارت خانه خدا و بخشي نيز متأثر از شلوغي و ازدحام جمعيت در حج، دچار كم توجهي نسبت به مسائل پيراموني خود مي شوندكه اين غفلت مسائل متعدد از جمله سرقت وگم كردن اشياء را فراهم مي‌كند.

 


| شناسه مطلب: 82304