گفتگو دقایقی با جواد منصوری در نیم روز آفتابی مدبنه النبی (ص) قسمت دوم
گفتگو " دقایقی با جواد منصوری در نیم روز آفتابی مدبنه النبی (ص) " قسمت دوم ملاکهای حج مقبول روشن است در سفر حج وقتمان را مدیریت کنیم از اولین حجتان که در اوایل انقلاب و با اتفاقاتی ویژه همراه بود بیشتر بگویید. در سال 1358 که سال اولین حج در جمهوری
گفتگو " دقايقي با جواد منصوري در نيم روز آفتابي مدبنه النبي (ص) " قسمت دوم
ملاكهاي حج مقبول روشن است
در سفر حج وقتمان را مديريت كنيم
از اولين حجتان كه در اوايل انقلاب و با اتفاقاتي ويژه همراه بود بيشتر بگوييد.
در سال 1358 كه سال اولين حج در جمهوري اسلامي بود تعدادي از مسئولان انقلاب به حج دعوت شدند كه از بنده نيز دعوت شد؛ اما آقاي هاشمي رفسنجاني گفتند: شما الان فرمانده سپاه هستي و اوضاع كشور هم مناسب نيست و بهتر است بماني، نهايتا در سال 1360 مقرر شد بنده حج بيايم ، آن موقع معاون وزير خارجه بودم. موقع رفتن با آقاي نيك روش، وزير وقت كشور تماس گرفتم كه موسم حج همزمان با انتخابات رياست جمهوري است، آراي زائران در عربستان را چه ميكنيد؟ ايشان هم به من بعنوان مسئول ستاد انتخابات در عربستان حكم دادند و من هم يكصد هزار برگه راي با خودم به عربستان آوردم و با همكاري دولت عربستان بيش از 94 درصد حجاج در انتخابات شركت كردند، آن 6 درصد هم افراد مسن و ناتوان بودند. شركت پرشكوه حجاج در انتخابات و صف كشيدنها جلوي شعب اخذ راي موجب تعجب زائران ديگر كشورها و شهروندان عربستان شد و در كنار خاطره زيباي حج ،خاطرهاي قابل توجه و تاريخي نيز رقم زده شد. بعد از شمارش آراء مشخص شد كه اتفاق آراي حجاج نيزمانند مردم داخل كشور به حضرت آيت الله خامنهاي است. در آن سال قبل از برگشتن از حج دو اتفاق تلخ هم رخ داد: شهادت شهيد هاشمي نژاد و سقوط هواپيماي 330 و شهادت جمعي از مسئولان. من چون شهيد هاشمي نژاد را از قبل پيروزي انقلاب ميشناختم و همراه ايشان سفري به ليبي داشتم، خيلي برايم سخت بود، البته در انتهاي آن سفر من به يك بيماري سخت نيز مبتلا شدم كه با لطف خداوند ختم به خير شد.
جناب عالي در سه سال گذشته سفير جمهوري اسلامي در جمهوري خلق چين بودهايد، در حال حاضر شرايط اجتماعي و اوضاع برادران و خواهران مسلمان در اين كشور چگونه است؟
مسلمانان چين نسبت به گذشته، به مرور امكانات و شرايط بهتري پيدا ميكنند و روند راهاندازي مدارس و مساجد جديد و انتشار كتب اسلامي و توسعه اجتماعي مسلمانان محسوس است. علي رغم مبارزه قريب به 200 ساله دولت چين با مذهب، در حال حاضر بيش از 50 تا 70 ميليون نفر مسلمان در آن كشور وجود دارد و نكته مهم هم اين است كه مسلمانان چين؛ اسلام خود را از ايران ميدانند و حكيمي مانند سعدي در آنجا بسيار سرشناس است و گلستان سعدي از كتب دائمي مورد تدريس در مدارس مسلمانان است و چند كتاب ديگر فارسي نيز جزو منابع درسي آنها مي باشد. تا چندي قبل سالانه 3 تا 4 هزار نفر از چين عازم حج ميشدند، اما طي سالهاي اخير و به دنبال تقاضاي بيشتر مردم و همكاري دولت، امسال اين آمار رشد چشم گيري داشته است. البته برخي نكات سياسي و اختلافات و درگيريهاي قومي نيز وجود دارد كه الحمدالله در حال حاضر رو به بهبوداست.
شما در دو مراسم دعاي كميل مدينه حاضر بوديد، اين برنامه بزرگ مذهبي ـ فرهنگي را چگونه ديديد؟
برگزاري دعاي كميل در ايران موضوعي عمومي محسوب ميشود؛ اما اينجا در عربستان برگزاري چنين مراسم عظيمي نشان از عظمت ايران اسلامي و مردم مسلمان ايران و زحمات ويژه مسئولان براي هماهنگي و همكاري برادران عربستاني است. طنين انداز شدن آواي كلام اميرالمؤمنين(ع) در مدينه توسط ايرانيها نشان از توجه و عنايت آن حضرت به ماست كه انشاءالله تداوم يابد.