چه مقدار نمک در این آب و هوای گرم نیاز داریم؟

چه مقدار نمک در این آب و هوای گرم نیاز داریم؟  دکتر احمد رضا درستی؛ دکترتغذیه و رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور مصرف نمک همراه غذا و استفاده از شورهایی از قبیل زیتون شور ، خیارشور و دیگر سبزی ها شور شده و همچنین مصرف دائم کنسروها (که

چه مقدار نمك

در اين آب و هواي گرم نياز داريم؟


 دكتر احمد رضا درستي؛

دكترتغذيه و رئيس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور


مصرف نمك همراه غذا و استفاده از شورهايي از قبيل زيتون شور ، خيارشور و ديگر سبزي ها شور شده و همچنين مصرف دائم كنسروها (كه نمك زيادي دارند) منجر به افزايش فشار بر روي قلب و رگ‌ها شده و در درازمدت موجب پرفشاري خون مي‌شود. علاوه بر آن، برخي مطالعات نشانگر احتمال سرطان معده و سرطان كبد در كساني است كه نمك زيادي مصرف مي‌كنند. كساني كه كوچك ترين ناراحتي معده دارند، در واقع ممكن است كه به باكتري خطرناكي بنام هليكو باكتر پيلوري آلوده شده باشند كه مصرف نمك توسط اين افراد به شدت احتمال سرطاني شدن معده را افزايش مي‌دهد.

اگر ناراحتي قلبي عروقي يا پرفشاري خون داريد، علاوه بر احتراز از شورهاي ياد شده، حتي الامكان غذايي بي‌نمك يا حداقل كم نمك را انتخاب و مصرف كنيد. ضمنا مصرف نمك توسط بيماراني كه داروهاي كورتوني مصرف مي‌كنند نيز منجر به خيز (ادم يا ورم بدن) مي‌گردد و به سلامت كلي آنها لطمه جدي مي‌زند. اين افراد نيز لازم است به شدت از افزودن نمك به غذا خودداري و حتي نان بي‌نمك مصرف كنند.

مصرف ترشي هاي خيلي تند و خيلي اسيدي نيز به دستگاه گوارش و اعصاب لطمه وارد مي‌كند. با اين حال مصرف مقدار كمي ترشي همراه غذا جذب كلسيم و آهن آنها را افزايش مي‌دهد. مصرف فلفل قرمز و زنجبيل به مقدار كم، با دارا بودن آني اكسيدان‌ها به سلامت بدن كمك مي‌كند، ولي در مصرف آنها نبايد افراط شود.

آجيل ها عموما در هرم غذايي علم تغذيه جزو گروه غذاهاي متفرقه قرار مي‌گيرند كه توصيه مي‌شود در مصرف آنها صرفه جويي شود. متأسفانه اغلب آجيل‌ها علاوه بر اين كه با حرارت بالا بو داده شده‌اند، عموما بسيار شور هستند و با خود انرژي و نمك فراواني را به بدن افراد وارد مي‌سازند. گاه با مصرف آجيل شور بيش از 2 برابر نياز روزانه فرد، نمك وارد بدن مي‌شود.برخي افراد با تصور اينكه در هواي گرم به علت عرق ريختن، نياز انسان به نمك بسيار افزايش مي‌يابد،‌ اقدام به مصرف نمك زيادي مي‌نمايند. شايان يادآوري است كه نمكي كه در غذاي معمول ما (ونه غذاهاي شور) وجود دارد، براي تأمين نمك از دست رفته توسط عرق ريختن، كاملا كافي است و نيازي به دريافت نمكي اضافي نخواهد بود.


| شناسه مطلب: 82408