معاونت سلامت کاروان ها
زائران محترم برای جلوگیری از ابتلاء به بیماریهای عفونی رودهای و بیماریهای واگیردار موارد زیر را رعایت فرمائید 1- شستشوی مرتب دستها با آب و مایع صابون بخصوص قبل از صرف غذا و بعد از استفاده از توالت.2- رعایت بهداشت فردی و عمومی (استحمام روزانه، شستشوی مرت
زائران محترم براي جلوگيري از ابتلاء به بيماريهاي عفوني رودهاي و بيماريهاي واگيردار موارد زير را رعايت فرمائيد
1- شستشوي مرتب دستها با آب و مايع صابون بخصوص قبل از صرف غذا و بعد از استفاده از توالت.2- رعايت بهداشت فردي و عمومي (استحمام روزانه، شستشوي مرتب لباسها و حوله، عدم استفاده از حوله مشترك و ديگر وسائل مشابه، رعايت نظافت محيط و پراكنده ننمودن زباله و پسماندههاي غذايي در محيط ، دور نگهداشتن حشرات و حيوانات از محل زندگي و...)3- غذا را پس از تحويل، در حاليكه هنوز گرم است مصرف نمائيد. خوردن غذايي كه يكي دو ساعت مانده وسرد شده، بدليل احتمال فساد شدن، خطرناك است.4- مواد غذايي كه توسط فروشندگان دوره گرد و يا در معابر عرضه ميشوند، اغلب فاسد و يا آلوده ميباشد. از خريد و مصرف اين مواد خودداري فرمائيد.5-برقراري تهويه مناسب در محل خواب و استراحت، نقش اساسي در جلوگيري از ابتلاء به بيماريهاي تنفسي دارد. سادهترين راه تهويه هوا، بازگذاشتن پنجره هر دو ساعت يكبار به مدت ربع ساعت ميباشد.6- در صورت ابتلاء به بيماريهاي تنفسي، براي جلوگيري از انتشار عوامل ويروسي در هوا و بيمار شدن ديگران، حتما از ماسك استفاده نمائيد.
رعايت نكات ذيل در موارد عفونتهاي چشمي شايع اكيداً توصيه ميشود
1- تمام وسائل شخصي افراد متبلا از قبيل حوله بايد از وسايل افراد ديگر جدا شود و در صورت امكان بطور كامل تعويض گردد.2- به هيچ عنوان جهت ماليدن چشمها از وسايل آلوده و كثيف يا دست آلوده استفاده نشود.3- حتماً قبل از مالش چشمها؛ دستها با مايع صابون شسته شود.4- افرادي كه دچار سورش ، خارش، قرمزي چشمها ، اشك ريزش و ترشحات غليظ چشمي ميشوند بايد سريعاً توسط چشم پزشك مورد معاينه قرار گيرند.5- افراد مبتلا بايد از تماس با ساير افراد خودداري كرده و حتيالامكان تا چند روز در محل كاروان استراحت نمايند.6- با توجه به حضور اقوام و ملل مختلف در ايام حج و بخصوص وجود اپيدمي آنفلوآنزا در سال جاري از تماس نزيدك و مصافحه (دست دادن) با ساير زائران خودداري كرده چون ميزان آلودگي را افزايش ميدهد.7- گرما و آلودگي هوا باعث تشديد بيماريهاي چشمي ميشود و افراد مبتلا بايد بيشتر در محل كاروان استراحت نمايند تا بطور كامل بهبود يابند.8- بعد از تميز كردن چشم با دستمال كاغذي از رها نمودن دستمال آلوده در فضاي باز و محل زندگي جداً خودداري بفرمائيد.