بخش 1
حج در کلام رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی ( قدس سره )
5 |
ميقات حج - سال هفتم - شماره بيست و پنجم - پاييز 1377
حج در كلام امام راحل ( قدس سره )
. . . به خواهران و برادان محترم كشورهاي اسلامي ! قبل از هر چيز اين نكته را بايد عرض كنم كه صورت حج ، اين عبادت بزرگ را كه براي انجام آن مشرف ميشويد به صورتي شايسته و موافق دستور الهي انجام دهيد و مسائل آن را نزد علماي اعلام با دقت فرا گيريد . مبادا خداي ناخواسته پس از انجام حج و گذشت وقت ، معلوم شود كه خللي در آنها وارد شده و موجب بطلان حج گرديده و زحمتهاي شما هدر رفته است .
حضرات آقايان علماي محترم كوشش فرمايند كه زائران محترم را به وظايف خود آشنا نمايند تا صورت حج ، مطابق شرع مطهر انجام گيرد .
و از مهمات در همه عبادات ؛ اخلاص در عمل است كه اگر خداي ناخواسته كسي عملي را براي خودنمائي و عرضه به ديگران انجام دهد و خوبي عملش را به رخ ديگران بكشد ، عمل او باطل است .
و حجاج محترم مواظب باشند كه رضاي غير خداوند را در اعمال خود شركت ندهند و جهات معنوي حج بسيار است .
و مهم آن است كه حاج بداند كه كجا مي رود و دعوت چه كسي را اجابت مي كند و ميهمان كيست و آداب اين ميهماني چيست ، و بداند هر خودخواهي و خودبيني با خداخواهي مخالف است و با هجرت الي الله مباين و موجب نقض معنويت حج است . و اگر همين يك جهت عرفاني و معنوي براي انسان دست دهد و لبيك ، به راستي مقرون به نداي حق تعالي
6 |
تحقق حقيقي يابد ، انسان در همه ميدانهاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي و حتي نظامي پيروز مي شود و براي چنين ميدانهاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي و حتي نظامي پيروز ميشود و براي چنين انساني ، شكست مفهومي ندارد . و خداوند تعالي شمه اي از اين سير معنوي و هجرت الهي را نصيب همه ما فرمايد . ( 1 )
* پي نوشتها :
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ1 ـ پيام امام خميني ( قدس سره ) به زائران بيت الله الحرام در تاريخ 25/5/1346 هجري شمسي .