توصیه های سرپرست حجاج ایرانی به زائر خدمه ها
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت در جمع زائران خدمه با ارائه توصیه هایی به آنان ، خدمت به مردم را از عبادات بزرگ دانست .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر که امروز درهمایش آموزش توجیهی زائر خدمه ها درمکه مکرمه سخن می گفت با بیان اینکه سفر حج با هیچ سفری قابل مقایسه نیست ، اظهار داشت: ویژگی های این سفر نورانی درهیچ یک از عبادات دیگر اسلامی به صورت یکجا وجود ندارد .
وی تاکید کرد: انسان در حج می تواند سیر معنوی "من الخلق الی الحق" داشته باشد و خود را از دنیای مادی جداکند و در سیرمعنوی به حضور حضرت حق دسترسی پیدا کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه درحج ؛ انسان می تواند درس زندگی بیاموزد، گفت: امام خمینی (رض) فرموده اند" مناسک حج ، مناسک زندگی است" و انسان علاوه بر سیر الی الحق
می تواند راه و رسم زندگی صحیح اسلامی را بیاموزد و از آن تبعیت کند.
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه انسان برای بهره بردن درست ازهرچیزی به معلم و راهنما نیاز دارد، افزود: اگر راهنما نباشد انسان بدلیل غفلت ، ظرفیت ها را از دست می دهد و درمورد عبادت نیز همین طور است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت لزوم آشنایی با آداب سفر حج در بهره برداری مطلوب از این سفر را یادآورشد و گفت: بیشترین احادیث درمورد سفرمربوط به آداب سفر حج است و در روایات متعددی از پیامبر و ائمه به چگونگی بهره بردن از این سفر اشاره شده است.
سرپرست حجاج ایرانی از صبوری وبردباری ، پرهیز از خشونت و غضب ، مصاحبت ، حسن خلق و رفتارصمیمانه با همسفران بعنوان آداب سفر نام برد و اظهار داشت: برای بهره گرفتن ازسفر معنوی حج باید به این موارد عمل کرد .
وی افزود: حج یک زندگی جمعی است و در زندگی جمعی ممکن است تضاد بوجود بیاید لذا انسان باید صبورباشد، سختی های سفر را تحمل و با دیگران خوش رفتاری کند.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه شیطان خیلی تلاش می کند تا درسفر حاجیان را از بهره برداری درست از حج محروم کند، اظهار داشت: خداوند دراین سفر شما را مهمان کرده است و شیطان بدنبال آن است فیض عظیمی را که باریتعالی نصیب شما کرده است ، از شما بگیرد.
وی افزود: کمک به پیرمرد و پیرزنی که بعد از سالها به سفر حج آمده و کسی را برای مساعدت ندارند برای شما که آماده کمک به او هستید بالاترین صدقه محسوب می شود.
وی به نمونه هایی ازمساعدت شماری از زائران به بانوان مسن و ناتوان اشاره کرد وگفت: این افتخارات در پرونده مردم ما رقم خورده و مایه افتخاراست.
سرپرست حجاج ایرانی در ادامه با استناد به روایات ، خدمت به مردم را ازعبادات بزرگ دانست و گفت: عظمت خدمت به مردم آن قدر بالاست که امام سجاد (ع) ناشناس در کاروان ها به مردم خدمت می کرد.
وی تفکر را از بزرگتریت عبادات عنوان کرد و افزود: قرآن خواندن ، طواف و خواندن نماز در مسجدالحرام ثواب دارد ولی اگر انسان وقتی مقابل خانه کعبه رسید تفکر کند که آیا درمسیر الهی قرار گرفته و به باریتعالی نزدیک شده است یا نه ؟ وسپس راههای اصلاح رفتار و کردار خود را بیابد و مسیر زندگی اش را تغییر دهد؛ بزرگترین عبادت است.
نماینده ولی فقیه اضافه کرد: روایات تصریح دارد که به ظاهر افراد توجه نکنید و رکوع و سجده طولانی دلیل خوبی افراد نیست بلکه باید صداقت و راستگویی افراد را ملاک دینداری آنها قرار داد.
وی ادامه داد: درحج یک عده موظفند به زائران خدمت نمایند ولی شما عزیزان نیز همانند کسانی که در اربعین و ماه محرم به زائران اباعبدالله الحسین خدمت می کنند به خدمت حاجیان بپردازید و با خدا معامله کنید که حتما پاداش خواهید گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکربا بیان اینکه خداوند درمقابل جان شهدا بهشت به آنها عنایت می کند، خطاب به حاضران گفت: در حج نیز خداوند شما را بعنوان مهمان دعوت کرده تا با انجام حج مقبول بهشت را به شما جایزه دهد لذا در رفتار، کردار و اعمالمان خیلی مراقب باشیم.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه با تلاش مجموعه دست اندکاران سازمان حج و زیات، بعثه و عوامل اجرایی ؛ حج با عزت و احترام در حال برگزاری است ، لزوم تلاش و همکاری این مجموعه در جابجایی و انتقال زائران از مکه به عرفات، مشعر و منا را یادآور شد.
گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج به مکه مکرمه حاکیست؛ دراین همایش آقای حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت نیز در سخنانی؛ برضرورت آمادگی کامل همه نیروها برای ارائه خدمات به زائران بیت الله الحرام تاکید کرد و این مجموعه کامل خدمات را ویژگی حج جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی افزود: حضور زائر خدمه ها موجب دلگرمی حجاج بویژه درایام تشریق است.
وی همچنین ساختاربرخی دیگر از کشورها درارائه خدمات به زائران شان را تشریح وخطاب به حاضران تاکید کرد: مهمترین موضوع راهنمایی حجاج است و دراین زمینه برنامه ریزی خوبی صورت گرفته و از نرم افزار زائر یار نیز بهره گرفته شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به مراحل انتقال زائران به عرفات ، مشعر و منا در دو گروه بانوان و آقایان اشاره کرد و گفت: اوج فعالیت ها در ایام تشریق و روز دهم ذی الحجه است.