مسئول تغذیه و تدارکات حج 97:

زائران ازغذاهای طبخ شده راضی بوده اند

مسئول تغذیه و تدارکات حج تمتع 97 در خصوص میزان رضایتمندی زائران از غذاهای طبخ شده ، اظهار داشت: تصور می کنم حجاج عزیز از غذاهای طبخ شده راضی بوده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، آقای مهران فرشید مسئول تغذیه و تدارکات عملیات حج تمتع 97 با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته برای تغذیه حجاج در موسم حج گفت: طبخ غذای زائران در آشپرخانه های الافندی، ابوالجدایل، الزین، الدخیل و آشپزخانه های خود پخت هتل های میلینیوم و الدانه در شهرهای مکه مکرمه و مدینه منوره انجام   می شود و روند خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان حج وزیارت آشپرخانه های مکه و مدینه را هر سال در قالب  قراردادهای به صورت هرنفر پخت اجاره می کند، افزود: آشپزخانه تازه تاسیس و بسیار مجهز و صنعتی الافندی درمکه مکرمه که برای حج امسال اجاره شد یکی از بزرگترین، کاملترین و مجهزترین آشپزخانه های مکه و مدینه است که قابلیت پخت ۱۰۰ هزار پرس غذا در هر وعده را دارد و امسال در آن در پیک حضور زائران ۶۵ هزار پرس غذا در هر وعده تهیه و توزیع شد.
وی اضافه کرد: این آشپزخانه استانداردهای بین المللی را دارا است و دستگاههای آن به سفارش سازمان حج ساخته شده و تمامی هزینه های نصب و نگهداری به عهده مالک است.
بگفته وی آشپزخانه ابوالجدایل نیز از آشپزخانه های بزرگ شهر مکه محسوب می شود و ظرفیت پخت روزانه حدود ۱۵ هزار پرس در هر وعده را دارد.
مسئول تغذیه و تدارکات حج تمتع 97 با اشاره به اینکه امسال آشپزخانه های خود پخت هتل های الدانه و میلینیوم تقریبا موفق عمل کردند ، اظهار داشت : تلاش داریم  این حرکت در سالهای بعد پیگیری شود.
به گفته فرشید، به غیر از طبخ غذا درآشپزخانه های ذکر شده، فعالیت هایی نظیر پخت نان بربری، لواش و پخت شیرینی و کیک نیز انجام گرفته است. ضمنا دستگاه پخت نان لواش نیز امسال راه اندازی و روزانه  بین 5 تا 30 هزار قطعه نان لواش پخت می شود.
وی درباره تعداد کادر فعال در آشپزخانه های مکه و مدینه گفت: 217 نفر در الافندی، 56 نفر در ابوالجدایل، 26 نفر در الزین، 26 نفر در الدخیل و تعدادی کادر مجرب در آشپزخانه های خود پخت فعالیت داشته اند.
مسئول تغذیه و تدارکات حج تمتع 97 با بیان اینکه در حج امسال بیش از 20 نوع تنوع غذایی وجود دارد، اظهارداشت: درکنارغذاهای متنوع ماست، نوشابه، سالاد، زیتون، سوپ و دورچین نیز به زائران ارائه شده است. همچنین برای زائرانی که غذای رژیمی خواستارند بنابردرخواست های مطرح شده، غذای رژیمی تدارک و ارائه می شود.
آقای فرشید با بیان اینکه برنامه غذایی با حضور تیمی مجرب شامل متخصص تغذیه، عضو هیئت پزشکی، مدیران باسابقه و کارشناسان سالهای گذشته تنظیم شده است ، افزود: تلاش شده است تا بهترین و با کیفیت ترین کالاها در فرآیند تغذیه تهیه و استفاده شود.
وی درباره ارائه خدمات بین راهی به زائران در مسیر مدینه به مکه و بالعکس اظهار کرد: برای زائران مدینه قبل که درموسم از مدینه به سمت مکه راهی شدند، در رستوران بین راهی یک وعده غذایی تهیه و توزیع شد. برای زائران مدینه بعد هم که عازم شهر پیامبر می شوند و زائرانی که از طریق فرودگاه مدینه به ایران بازمی گردند یک وعده غذای گرم تهیه و ارائه می شود.
وی از نظرسنجی در مورد غذاهای طبخ شده برای زائران خبر داد و ابراز امیدواری کرد با استفاده از نرم افزاری که بدین منظوراستفاده می شود رضایتمندی زائران سنجیده شود و برای ارتقاء در سنوات آینده مورد استفاده قرار گیرد.
مسئول تغذیه و تدارکات حج تمتع 97 همچنین به اقدامات و نوآوری های صورت گرفته برای صرفه جویی درهزینه ها و وقت اشاره کرد و گفت: امسال انبارمرکزی برای مراجعه مدیران کاروان ها جمع آوری و برنامه ریزی شد تا کالاهای مورد نیاز، درهتل های بزرگ ذخیره و بعد از اعلام نیازو ثبت درخواست به درب هتل ها ارسال شود، این روش موجب صرفه جویی در وقت، هزینه و نیروی انسانی شد.
وی با اشاره به اینکه برخی اقلام مصرفی همانند زعفران، خلال پسته، خلال بادام، آلو بخارا، زرشک، میوه خشک، پودر نبات، خاک شیر، سبزیجات و اقلامی از این دست از ایران به عربستان منتقل شد، درباره میزان رضایتمندی زائران ازبرنامه غذایی اظهار داشت: تصور می کنم حجاج عزیز از غذاهای تهیه وطبخ شده راضی بوده اند و این فرآیند درتهیه غذا درحالی است که هیچ کدام ازکشورها اینگونه مانند جمهوری اسلامی ایران خدمات تغذیه ای ارائه نمی دهند.