سخنران بعثه رهبری در کربلا:

انسان در لحظه مرگ و امتحانات الهی از نفس امّاره خود با خبر می شود+صوت

سخنران بعثه رهبری در کربلا گفت: انسان در دو مقطع از نفس امّاره خود خبردار می شود؛ نخست «لحظه مرگ» و دومین آن «امتحانات الهی» است که خداوند در این ظرف انسان را مورد آزمایش قرار می دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج از کربلای معلی،  حجت الاسلام والمسلمین سید رحیم توکل که در جمع زائران حسینی در حرم مطهر سید الشهدا(ع) سخنرانی می کرد، افزود: یکی از نعمت‌هایی که خداوند متعال در اختیار انسان قرار داده، نفس است.


وی ادامه داد: نفس انسان دارای درجات و مقدماتی است و هر یک از این درجات برای خود دارای یاورانی هستند. دسته نخست، یاوران عقلانی و رحمانی هستند که سرانجام انسان را به سعادت و خوشبختی می‌رسانند و دسته دوم، یاوران شیطانی و نادانی هستند که انسان را به شقاوت و بدبختی و جهنم می‌رسانند.
حجت الاسلام والمسلمین توکل اضافه کرد: نفس اماره انسان را به گمراهی و افراط و تفریط در امور زندگی همراهی می کند و به دنبال آرامش‌ها و راحتی‌هاست و از هر نوع سختی گریزان است؛ مثلاً زمانی که برای ادای نماز شب از رختخواب بیرون می‌آییم، نفس امّاره است که به ما می‌گوید، کمی هم استراحت کن و همیشه انسان را ترغیب و تشویق به تن پروری و راحت طلبی می کند.
سخنران بعثه در کربلا تأکید کرد: اگر انسان به دستورات نفس اماره خود عمل کند و آن را پیشوا و رهبر خود قرار دهد، در زندگی هیچ گونه کمال و ترقی برایش حاصل نمی شود و غافل شدن از یاد خدا نیز ضررها و زیان‌های جبران ناپذیری را در پی خواهد‌ داشت. 


این سخنران در مور د امتحانات الهی  نیز توضیح داد: از دیدگاه قرآن انسان دائما در حال آزمون و امتحان است و نعمت و نقمت و رفاه و رنج دنیا هر دو آزمون الهی است.
وی اضافه کرد: انجام تکالیف الهی و دوری از محرمات، مراقبت بر اعمال و صبر و تحمل در این راه، بهترین شیوه برای تضمین آینده و موفقیت در امتحان الهی است. اگر بر اثر غفلت نیز مرتکب خطایی شد، فوراً در صدد توبه بر آید. اگر انسان به تکالیف الهی خود پایبند بود و خواسته خدا را بر خواسته های نفسانی مقدم داشت، آدم موفقی است و چنین انسانی به راههای کمال دست پیدا می کند.
حجت الاسلام والمسلمین توکل با بیان اینکه جهان سراسر آزمایش و تنبه و موعظه و عبرت است تا کسی در غفلت نماند، ادامه داد: موعظه های عالمان دینی، انبیاء و امامان نیز به همین منظور است که دائماً راه صحیح را به مردم گوشزد و مردم کارهای خود را بررسی کنند و متوجه عیب و ایراد کارشان شوند.
وی به زائران توصیه کرد: در انجام واجبات و ترک گناهان، جدی و قاطع باشند؛ به نماز شب اهمیت بدهند؛ در مراسم‌ دینی شرکت کنند و نمازهای خود را با توجه و عشق به معبود بخوانند.
نوحه خوانی و سینه زنی، پایان بخش این برنامه بود.


 


فایل صوتی این سخنرانی: