بایستههای سلامت حج/ ۷

یکی از معضلات رایج بین زائران حج، وجود مشکلات عضلانی و فیزیکی بدن است؛ با توجه به اینکه متوسط سن زائران بالای ۵۰ سال است که مستعد دردهای عضلانی هستند، باید به برخی نکات برای پیشگیری توجه داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، از معضلات رایج زائران حج تمتع، ضربدیدگی و پیچخوردگی پا و شکستگیهای استخوانی است. این موارد به دلایلی مانند لیز خوردن در حمام، وان و یا اماکن دیگر، سقوط از پلهبرقی یا تپههای معمولی، فشار جمعیت در رمی جمرات یا تراکمهای دیگر و تصادفات و سوانح رانندگی رخ میدهد.
با توجه به اینکه متوسط سن زائران بالای ۵۰ سال است و در این میان افراد مبتلابه پوکی استخوان و آرتروزهای مختلف حضور دارند که مستعد دردهای عضلانی هستند، به زوار حج پیشنهاد میشود، از پیادهرویهای بیمورد اجتناب کنند و در تراکمهای جمعیتی و رفتن به بلندی بهمنظور جمعکردن سنگریزه برای رمی جمرات و یا بالا رفتن از جبل الرحمه، مراقبت بیشتری از خود داشته باشند.
همچنین این افراد برای مراقبت از دندهها در زمان طواف باید دستها را به حالت قنوت حائل سینه و پهلوهای خودکرده و در هنگام بالا و پایین رفتن از پلهها نیز دستها را به نرده پلهها تکیه دهند.
حجاج باید از برداشتن بار و سلاحهای سنگین خودداری و به میزان کافی شیر و مواد لبنی مصرف کنند؛ همچنین پیشنهاد میشود کسانی که مبتلابه پوکی استخوان هستند، پیش از اعزام جهت درمان خود اقدام کنند؛ اگر حجاج عضلات خود را قبل از سفر پیادهروی عادت دهند، در پیادهرویهای طواف، سعی بین صفا و مروه و رمی جمرات عضلات زود خسته و دردناک نمیشوند.
در سالهای گذشته افرادی بودند که به دلیل استفاده نامناسب از توالت فرنگی مانند (نشستن بر بالای توالتهای فرنگی به شیوه توالت ایرانی) دچار لیز خوردگی و آسیبهای جدی نظیر شکستگی لگن و نیز ضربه به سر شدند.