تمامی زائران حج تمتع تحت پوشش بیمه عمر، حوادث و درمان هستند

مدیرکل منابع انسانی سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: تمامی زائران بیت الله الحرام امسال تحت پوشش بیمه های عمر، حوادث و درمان هستند.
«سجاد جوکار» روز شنبه در ارتباط با تعهدات این بیمه به خبرنگار ستاد خبری حج افزود: سازمان حج و زیارت در راستای رفاه و آسایش حجاج و زائران، هر سال با شرکتهای بیمه گر، قرارداد پوشش خدمات بیمه ای منعقد میکند که بر اساس آن، با دریافت سرانه بیمه از زائران، آنان را تحت پوشش قرار می دهد.
وی اظهار کرد: در طول عملیات حج تمتع امسال، موارد تعهدات بیمه ای شامل بیمه عمر، حوادث و درمان (سرمایه و تعهدات) است و مدت پوشش هر یک از بیمه شدگان (زائران، عوامل ستادی، عوامل اجرایی، روحانیون و کادر پزشکی) ۴۸ ساعت قبل از اعزام تا ۷۲ ساعت پس از مراجعت خواهد بود.
وی توضیح داد: در شرایطی می تواند این مدت برای زائران بیمار یا مصدوم پس از بازگشت به ایران از ۷۲ ساعت به دو هفته تغییر یابد که علت بروز بیماری یا مصدومیت در کشور عربستان بوده و زائر برای این بیماری یا حادثه به درمانگاهها و بیمارستانهای مرکز پزشکی در مکه مکرمه یا مدینه منوره مراجعه و برای آنها پرونده تهیه شود؛ در غیر این صورت پوشش بیمه ای آنان همان ۷۲ ساعت پس از بازگشت خواهد بود.
مدیرکل منابع انسانی سازمان حج و زیارت ادامه داد: بر اساس این تعهدات، پرداخت هزینههای درمان سرپایی و پاراکلینیکی به علت بیماری یا حادثه همانند انجام نوار قلب، آزمایش ها، اوژانس، گچ گیری و نظایر آن تا سقف ۲۷ میلیون ریال امکان پذیر است و هزینه های درمانی بیمار یا مصدوم که به دلیل بیماری و حادثه در بیمارستان بستری و با نظر پزشک معالج ترخیص شده، به منظور ادامه درمان حداکثر تا مدت ۹۰ روز از زمان وقوع بیماری یا حادثه قادر به انجام هزینه و یا بستری در مراکز درمانی است و پس از آن پوشش بیمه ای نامبرده امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: پرداخت هزینه نقل و انتقال بیماران و مصدومان در کشور عربستان در مسیر بین شهرهای مکه مکرمه و مدینه منوره و جده در مواردی همچون شکستگی استخوان های ستون فقرات، لگن، ران و نظایر آن تا سقف هزار ریال سعودی است. هزینه های مربوط به تهیه داروهای مصرفی زائران با دستور پزشکان مرکز پزشکی حج که در لیست داروهای مرکز پزشکی نمی باشد تا سقف ۲۰۰ ریال سعودی از طریق بیمهگر قابل پرداخت خواهد بود. البته این موضوع نیز باید به تأیید مرکز پزشکی حج برسد.
به گفته جوکار، مدیران کاروان ها باید با ارائه مشخصات زائر، نام و نام خانوادگی و شماره کاروان نسبت به پرداخت هزینه دو مورد اخیرالذکر اقدام و از طریق مراجعه به نمایندگی بیمه ایران مستقر در ستادهای مکه مکرمه و مدینه منوره با ارائه مدارک مربوطه نسبت به تسویه حساب مبادرت ورزند.
این مسئول اظهار کرد: شرکت بیمه ایران متعهد شده نسبت به استقرار آمبولانس در ایستگاههای پروازی پرترافیک به صورت دائمی و در ایستگاه های دارای ترافیک پایین به صورت آنکال با تجهیزات مناسب در زمان رفت و برگشت زائران، در ارائه خدمات درمانی و انتقال بیماران به بیمارستانهای کشور تا پایان عملیات حج تمتع اقدام کند.
وی اضافه کرد: حجاج و زائران می توانند برای خرید بیمه تکمیلی فراتر از قرارداد منعقد شده سازمان حج و زیارت به شرکتهای بیمهگر مراجعه کرده و از جزئیات آن آگاه شوند.