یاوران حجاج، عاشقان خدمت در موسم حج

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از یاوران حجاج بعنوان عاشقان خدمت به زائران در موسم حج یاد کرد و گفت: ثواب خدمتی که به زائران خانه خدا ارائه می کنید از ثواب حج تان کمتر نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب امروز درنخستین همایش یاوران حجاج درمکه مکرمه با اشاره به روایت " الْحَجُّ وَ الْعُمْرَةُ سُوقَانِ مِنْ أَسْوَاقِ الْآخِرَةِ اللَّازِمُ لَهُمَا فِی ضَمَانِ اللَّهِ ، إِنْ أَبْقَاهُ أَدَّاهُ إِلَى عِیَالِهِ وَ إِنْ أَمَاتَهُ أَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ " اظهار داشت: خداوند همه ما را زائر خانه اش و هم خادم مهمانانش قرار داده است، عنایت ویژه ای که معصومین (علیهم السلام) به صورت گمنام به دنبال آن بودند.


وی افزود: امام سجاد(ع) به صورت گمنام در کاروان های زائران حج حاضر شده و کاری را که شما امروز با اشتیاق و دلدادگی انجام می دهید در گمنامی انجام می دادند.


وی نعمت حضور در سرزمین وحی و عزت و کرامتی را که زائران از آن بهره مند هستند از نتایج راه و آرمان های امام امت(رض) و راه و اخلاص پاک شهیدان دانست و خطاب به حاضران گفت: ثواب خدمتی که به زائران خانه خدا ارائه می کنید از ثواب حج تان کمتر نیست.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه امیرالمومنین حضرت علی (ع) می فرماید: "خیر الاخوان اعونهم على الخیر- بهترین برادران کسى است که در کار خیر بیشتراز دیگران کمک کند " اظهار داشت: اگر شما که عاشقان خدمت به زائران هستید برای یاوری حجاج وقت بیشتری بگذارید فضیلت بیشتری دارد و کسی که کار سخت تر را           می پذیرد اجر و پاداشش بیشتراست.


سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه حج و عمره سرمایه ای است که درکارنامه انسان در  آخرت خود را نشان می دهد، افزود: شما می توانید ثواب خدمتی را که انجام می دهید به درگذشتگان از خانواده تان هدیه کنید تا آنها نیز ازپاداش خدمات شما بهره مند شوند.


وی اضافه کرد: خداوند، بخشنده مطلق و فعال ما یشاء و روزی دهنده انسان هاست و همه نیز از این روزی بهره مند می شوند.


حجت الاسلام والمسلمین  نواب در ادامه اهمیت نیت خالص در انجام کار خیر و خدمت به دیگران را یادآور شد و گفت: انسان باید کار را برای خدا انجام دهد و دنبال این نباشد از کاری که در سرزمین وحی انجام می دهد توشه ای دنیوی برای خود مهیا سازد.


وی گفت: اگرآنچه انجام می دهید صرفا برای خدا و کسب رضایت باریتعالی باشد توفیقات شما در نتیجه همین خدمتگزاری صادقانه بیشتر خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه وقتی به برخی افراد مراجعه می شود، اظهار می دارند حوصله انجام اینگونه کارها را ندارند، افزود: بهترین برادرشما کسی است که بیشترین کار خیر را انجام می دهد و بیشترین کمک و یاری را می رساند، چنین فردی شامل لطف خدا خواهد شد.


سرپرست حجاج ایرانی در ادامه قطعه تاریخی را در مورد حاتم طائی نقل کرد و گفت: بین فردی که اهل ایثار است و کسی که می گوید حوصله ندارم خیلی فرق است و سربلند کسی است که مشمول عنایات الهی شود.


وی خداوند را یارمومن خواند و افزود: باریتعالی مشکلات انسان را به خاطر خدماتی که بدون چشمداشت برای دیگران انجام می دهد، گره گشایی می کند.


وی با تقدیر از کسانی که در ایام حج با کمک به افراد کهنسال و دیگر زائران مشکل شان را برطرف می کنند، افزود: پیامبراکرم (ص) می فرماید: فردی که مشکل برادر مومن خود را در دنیا برطرف کند خداوند مشکل او را در آخرت رفع خواهد کرد.


سرپرست حجاج ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود حج را عملیاتی سنگین و نیازمند سازماندهی نظام مند توصیف کرد و گفت: دراین عملیات هرکس که وظیفه ای بعهده دارد باید به خوبی آن را انجام دهد.


وی کارهای انجام شده در بعثه مقام معظم رهبری در ارتباط با یاوران حجاج را خوب و دارای تاثیرمثبت دانست و از حاضران خواست که پیشنهادات خود را برای بهتر شدن برنامه ها و فعالیت هایی که برای زائران انجام می شود، ارائه دهند.


حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین خادم بودن و مستخدم بودن را با هم متفاوت دانست و گفت: خادم قبل از آن که فرد نیاز و درخواست خود را مطرح کند آن را انجام می دهد.


وی افزود: اگر انسان بداند برادر مومنش نیازمند است و بدون اینکه او در خواستش را مطرح کند به او خدمت کند از پاداش الهی بهره مند خواهد شد.


نماینده ولی فقیه نکات اخلاقی در دیدن اسلام را فراوان برشمرد و گفت: لباسی که بعنوان یاوران و خدمتگزاران حجاج به تن کرده اید ارزشمند است، شما خدمتگزاران مهمانان خدا هستید و صاحب خانه و میزبان باریتعالی و زائرمهمان است.


وی حاضران را به رعایت اخلاق و آداب اسلامی و دوری از لغزش و گناه توصیه کرد و گفت: شما باید هم خودتان عامل باشید و هم به دیگران تذکر دهید.


وی افزود: یاور حجاج باید با زائر همراهی و به روحانی و مدیر کاروان کمک کند.


نماینده ولی فقیه با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری در خصوص شرکت زائران کشورمان در نمازهای جماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی و مساجد نزدیک به هتل ها، تصریح کرد: زائران را تشویق کنید که فرصت حضور در جوار کعبه  را از دست ندهند و به تلاوت قرآن  و شرکت درنمازهای جماعت اهتمام ورزند.


وی گفت: این روزها و شبها صحنه های زیبایی از حضور زائران در مسجد النبی و مسجد الحرام و شرکت در نمازهای جماعت هر دو مسجد را شاهد بودیم و در مکه نیز زائران ظهرها بدلیل دوری راه و گرمای هوا به مساجد محل می روند و در نمازهای جماعت حضور می یابند.


بر پایه این گزارش در آغاز این همایش حجت الاسلام والمسلمین سید جواد مظلومی با تشریح وظایف محوله و انتظارات از یاوران حجاج، اجرای دقیق برنامه های ایام تشریق را مهم خواندو.


وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری یاوران حجاج ، روحانیون و مدیران کاروان ها  روزهای حساس پیش رو، که مهمترین ایام حج بشمار می رود به خوبی و در آرامش پشت سر گذاشته شود.


گفتنی است نخستین گردهمایی یاوران حجاج در حج تمتع 98، با حضور صدها تن از یاوران حجاج مناطق 1 و 2 و 3 مکه مکرمه در هتل هالی دی ان برگزار شد.