توصیه به زائران برای ایام تشریق/ 600 اتوبوس برای نقل ترددی

مدیر عملیات حج 98 ضمن توصیه به زائران برای اجتناب از بردن وسایل غیرضروری گفت: 600 اتوبوس برای نقل ترددی زائران در ایام تشریق در نظر گرفته شده است.
نصراله فرهمند مدیر عملیات حج 98 در گفتوگو با خبرنگار ستاد خبری حج، با بیان اینکه برای ایام تشریق، ستاد عملیات حج از بعد از ظهر روز ۷ ذی الحجه در منطقه منا مستقر میشود، اظهارداشت: حضور در عرفات، مشعرالحرام و منا در ایام حج، رکن اساسی حج تمتع است زیرا تمام حج؛ عرفه، مشعر و منا است و همه تلاشها به این ایام برمیگردد و همه تمرکز حجاج و خدمتگزاران حج بر این ایام است.
وی ضمن تاکید بر اجتناب زائران از بردن وسایل غیرضروری، افزود: باید وسایل همراه بسیار محدود و فقط الزامات اساسی شامل وسایل تقصیر، حلق، رمی جمرات، وسایل شخصی، داروهای اختصاصی، کتب ادعیه و قرآن و مانند آن باشد.
وی در مورد زمانبندی حرکت حجاج به مشعر اظهار داشت: روز ۸ ذیالحجه پذیرش برادران اهل سنت برای انجام اعمال ترویه شروع شده و ساعت ۶ صبح روز هشتم ذی الحجه زائران اهل سنت به منا منتقل می شوند و روز نهم نیز به عرفات میروند.
مدیر عملیات حج 98 ادامه داد: از ساعت چهار بعداز ظهر روز هشتم ذی الحجه خانم ها از مکه به عرفات انتقال یافته و بعد از غروب آفتاب، آقایان منتقل خواهند شد.
وی با بیان اینکه غروب روز نهم، برای انتقال خانمها به مشعر وقوف اضطراری در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: این موضوع بیشتر برای بانوان زائر و افراد معذور پیشبینی شده است و آنها سپس به سمت منا میروند و رمی جمرات را انجام می دهند.
فرهمند ادامه داد: علاوه بر انتقال خانمها زائران آقا نیز از عرفات به مشعر منتقل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه عملیات انتقال حجاج با حدود ۶۰۰ اتوبوس در سه رد انجام خواهد شد، گفت: اتوبوسها مجهز بوده و مدل 2019 هستند و هر کدام 55 صندلی دارند.
مدیر عملیات حج 98 با بیان اینکه بعد از اقامه نماز صبح حاجیان پیاده به سمت وادی محسر رفته و پس از آن به منا منتقل میشوند، گفت: بعد از استقرار و صرف صبحانه طبق برنامهریزی انجام شده ساعت ۱۰ به بعد اعزام به رمی جمرات شروع می شود و معمولاً برای آنکه از ازدحام جلوگیری به عمل آید زائران در دستههای چند صد نفره از مکاتب خود خارج می شوند.
وی به امکانات در نظر گرفته شده در عرفات اشاره کرد و گفت: چادرهای جدید مجهز به کولرهای گازی بوده و در آن روشنایی و برق نیز وجود دارد. علاوه بر آن تغذیه و آب خنک به میزان کافی تدارک دیده شده است.
فرهمند خاطرنشان کرد: در منا بیمارستان صحرایی برپا شده که دارای تونلهای خنککننده و چند تخت اضطراری است و در آن خدمات سرپایی، اورژانسی و سایر خدمات درمانی نیز ارائه میشود.