مطلبی خواندنی از ساخت ضریح امام حسین (ع) که شنیدنی است

یکی از اعضای ناظر بر ساخت ضریح مطهر اباعبدالله الحسین(ع) درباره کمک های مردمی در این زمینه مطالبی را منعکس کرد که تاکنون شنیده نشده بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج از کربلای معلا، ضریح جدید امام حسین(ع) که ساخت آن در شهر مقدس قم بیش از 5 سال طول کشید، اسفند 91 بود که پس از یک بدرقه باشکوه توسط مردم ایران به کربلا رسید و به جای ضریح سابق بر روی قبر مطهر سیدالشهدا(ع) نصب شد.


به گفته حجت الاسلام تکیه ای سخنگوی آن زمان هیئت امنای ساخت ضریح امام حسین(ع)، هزینه ساخت ضریح 14 میلیارد تومان بود که 5 میلیارد و 800 میلیون تومان آن به صورت نقدی و مابقی به صورت غیرنقدی تأمین شده بود.


همچنین کل نقره به کار رفته در ورق‌های قلمزنی شده، چهار هزار و ۶۰۰ کیلوگرم و طلای به کار رفته در این ضریح نیز 118 کیلو و 650 گرم و وزن مس مصرفی ۷۰۰ کیلوگرم و قطر گوی و ماسوره‌هایی که در این ضریح مقدس به کار رفته، ۸ میلی‌متر است.


حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا آشتیانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، درباره کمک های مردمی برای ساخت ضریح مطهر مطلبی را مطرح کرده که خواندنی است.


وی با بیان اینکه حضور و عشق مردم برای کمک به ساخت ضریح را به هیچ عنوان نمی توان توصیف کرد، گفت: میلیون ها عاشق و دلداده با اشک و ناله طلاها و آنچه داشتند و حتی مورد نیازشان هم بود را برای ساخت ضریح اهدا می کردند.


معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که خود یکی از اعضای هیئت امنای ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) بوده است، افزود: پیرزنی که دور او را گرفته بودند و به زحمت آمده بود، طلای خود را می داد و می گفت حتما در ضریح به کار برده شود.


وی در پاسخ به این سئوال که سرنوشت طلاهای اهدایی  چه می شد، گفت که این طلاها را به شمش تبدیل و آب می کردند تا در ضریح مطهر به کار برده شود.


حجت الاسلام آشتیانی حالت مردم را در هنگام اهدای کمک های خود برای ساخت ضریح بی نظیر خواند و افزود: معمولا خانم ها وابستگی خاصی به طلا دارند، اما وقتی برای اهدای طلاهای خود می آمدند، با اشکانی جاری می گفتند که این طلا در خود ضریح به کار برده شود.


وی حجم طلاهای اهدایی را بسیار زیاد توصیف کرد و اظهار داشت: هنوز چند کیلو طلا باقیمانده است که البته مقداری در ضریح شهدا استفاده شد و بقیه نیز در مشورتی که با آیت الله مکارم شیرازی صورت گرفت، ایشان فرمودند مانعی ندارد زمینی خریداری و در آن حسینیه ای در راستای اهداف حضرت سیدالشهدا(ع) ساخته شود.


عضو هیئت امنای ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع) گفت: وقتی ضریح ساخته و با نام سفینه النجات به شهرهای مختلف فرستاده شد، حضور مردم در طول مسیرها بی نظیر بود و از خود بی خود بودند و تازه متوجه می شدیم که امام حسین(ع) با دل ها چه کرده است.


وی با بیان اینکه عشق به امام حسین(ع) تنها امتیاز ما در جبهه های نبرد حق علیه باطل بود و امروز هم شاهد هستیم که این عشق دارد در اربعین غوغا می کند، گفت: شور و شوق مردم برای سفر به کربلا با همه تبلیغات سوء و نقشه های مختلف بی نظیر است.


حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات فراوان برخی زائران برای تهیه پول سفر کربلا از یک سو و تبلیغات سوء دشمن از سوی دیگر، به نظر باید همه چیز ریشه کن شود، اما عشق به امام حسین(ع) همه مشکلات را حل کرده است.