6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال 6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال 6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال 6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال 6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال 6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال 6دهه جنایت،60 سال مقاومت  مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال

6دهه جنایت،60 سال مقاومت مسجدالاقصی؛ روایت یک اشغال

مسجدالاقصی از دیرباز جایگاه ویژه‌ای نزد همه ادیان الهی به ویژه نزد مسلمانان داشته است. اما پس از اشغال فلسطین، صهیونیستها سعی کردند تا با جعل هویت اصلی مسجدالاقصی زمینه‌ای برای سیطره خود در این مکان مقدس بیابند و به مکان عبادی یهودیان تبدیل کنند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ،یکی از اقداماتی که صهیونیستها سالها به کمک رسانه‌های گروهی زیر نفوذ خود به کار گرفته اند، جا انداختن تصویر مسجد قبه‌الصخره به جای مسجدالاقصی است. امروزه نه تنها غیرمسلمان، که حتی بسیاری از مسلمانان نیز مسجد قبه الصخره را با مسجد الاقصی اشتباه می‌گیرند و در مقالات و کتابها هم این اشتباه تکرار شده است. مسجدالاقصی به عنوان مکانی متبرک از دیرباز مورد توجه مسلمانان و غیرمسلمانان بوده، منظور از مسجدالاقصی تمام بخشهای حرم شریف است که صهیونیستها به منظور منحرف کردن اذهان مسلمانان مدعی هستند مسجد قبله ای یا قبه الصخره، مسجدالاقصی است .

مسجدالاقصی زمینی به مساحت 144 هزار متر مربع است که دیوارهای جنوبی و شرقی از قدس قدیم آن را احاطه کرده است. این مسجد بر بالای تپه موریا در وسط شهر قدس در فلسطین واقع شده که  15 در، 4 گلدسته، تعدادی نمازخانه، چاههای آب، ساختمان، مسجد جامع قبله ای، تعدادی قبه و قبة الصخره در بخش میانی را شامل می شود .

با توجه به اینکه مسجد در اسلام محل سجود گفته می‌شود، این بخش از زمین محدوده‌ای برای سجده و عبادت به شمار می‌رود که به تمام این محوطه مسجدالاقصی اطلاق می‌شود، بسیار مقدس است و بنا به روایتی به دست حضرت آدم (ع) ساخت شده که در دوره‌های مختلف اسلامی دو ساختمان اصلی در مسجدالاقصی بنا شد. اول مسجد قبله‌ای در جنوب و دیگری مسجد قبة‌الصخره در وسط که هر یک مسجدی در محوطه‌ای هستند که به آن مسجدالاقصی گفته می‌شود.

در مسجدالاقصی بناهای دیگری نیز وجود دارد که گفته می‌شود تعداد آنها به 200 اثر می‌رسد.  

اما اشغالگران یهودی بخشهایی از مسجدالاقصی را تصاحب کرده‌اند، باب المغاربه از جلمه آنهاست که از زمان اشغال فلسطین بر آن سیطره یافتند و با یورشهای متعدد مانع از ورود مسلمانان به آن شدند. باب المغاربه در دیوار غربی مسجدالاقصی واقع شده . این منطقه به منطقه المغاربه معروف است که یهودیان سعی در اشغال آن دارند تا معبری برای یهودیان به مسجدالاقصی باشد.

بخش دیگر دیوار البراق است که جزئی از دیوار غربی مسجدالاقصی به شمار می‌رود و به دیوار المبکی یا ندبه می گویند. جایی برای عبادت یهودیان به شمار می رود و مانع از نزدیک شدن مسلمانان به آن می‌شوند. این مکان مقدسترین مکان مذهبی یهودیان به شمار می‌رود. بر اساس باور یهودیان دیوار ندبه از آخرین باقیمانده‏های هیکل سلیمان است.

همچنین مدرسه تذکریه که از سال 1969 اشغال و به اردوگاه سربازان یهودی تبدیل شد و مدرسه عمریه که به شهرداری اشغالگران ملحق شد. همچنین دو اتاقک برای عبادت بالای صحن صخره قرار داشت که آن را به نقطه ای برای دیدبانی پلیس اسرائیل در قلب مسجدالاقصی تبدیل کردند. دیوار الکرد جزئی از دیوار غربی مسجدالاقصی است که نام دیوار مبکی کوچک را به آن دادند.

آثاری که در مسجدالاقصی از اهمیت بسیاری برخوردارند، عبارتند از:

 

مسجد قبله ای: که به اشتباه به عنوان مسجدالاقصی نام برده می شود، در واقع بخش جنوبی مسجدالاقصی است که دارای قبه ای سربی بوده و نمازخانه اصلی مردان محسوب می شود. این مسجد رو به روی قبله قرار دارد که در زمان خلیفه راشد عمر بن خطاب در دوران فتوحات اسلامی به دنبال آن فتح قدس در سال 15 هجری ( 636 میلادی) بنا شد که طول آن از داخل 80 متر، عرض آن 55 متر است که گنجایش 5 هزار و 500 نمازگزار را داراست.

 

قبة الصخره: نیز ساختمانی 8 ضلعی با گنبدی طلایی است که در قلب مسجدالاقصی واقع شده و از قدیمی‌ترین و بزرگترین آثار معماری اسلامی به شمار می رود. نقش این مسجد در واقعه اسراء و معراج حضرت محمد (ص) اهمیت بسیاری دارد که مورد توجه مسلمانان است. در بخش تحتانی این صخره در سمت جنوبی جای پای پیامبر اکرم (ص) است که از این مکان به معراج رسید. محراب موجود نیز مکان برگزاری نماز جماعت پیامبر اکرم با دیگر انبیاء الهی و فرشتگان در شب معراج بوده است.

با این تفاصیل و با توجه به اهمیتی که مسجدالاقصی برای امت اسلامی دارد، لازم است که همه مردم، به ویژه اندیشمندان و روزنامه نگاران و سیاستمداران در این مورد، رویکرد تازه و هماهنگی را در پیش گیرند، تا دشمن در ورای این ذهنیت نادرست حاکم بر جوامع اسلامی، آسیبی را متوجه این مکان مقدس نکند.
  


| شناسه مطلب: 30059







نظرات کاربران