استاد حوزه و دانشگاه:

تحقق وحدت یکی از مناسک حج است

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت وحدت در ساختار سیاسی و فرهنگی جهان اسلام اطاعت از دستورات ولایت‌فقیه را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: بعثه‌ مقام معظم رهبری باید زمینه احیای فریضه وحدت را فراهم کند.

حجت‌الاسلام يحيي جهانگيري، در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع رساني حج و زيارت، با اشاره به تجارب ارزشمند نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در برگزاري حج، گفت: به عنايت الهي حج به‌عنوان يك فريضه اصولي در جهان اسلام يك تجربه بزرگ تاريخي در اختيار بعثه مقام معظم رهبري گذاشته است.
استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه تجربه بعثه مقام معظم رهبري در اين زمينه بسيار ارزشمند است، گفت: تجربيات اجرايي بعثه و سازمان حج و زيارت از بخش‌هاي بهداشت و درمان گرفته تا تغذيه، امور فرهنگي، معنوي و حتي ساختار اداري بعثه مقام معظم رهبري در حج به يك غناي معرفتي و تجربي خوبي رسيده است.
حجت‌الاسلام جهانگيري با اشاره به اينكه بايد اين دانش امروز براي استحكام ريسمان وحدت الهي در اختيار كشورهاي اسلامي قرار گيرد، گفت: حجاج خارجي وقتي در مراسم حج بعثه مقام معظم رهبري، مديريت و نظم آن را مي‌بينند اين غناي معرفتي و تجربي را مي‌ستايند.
وي با اشاره به اولين نكته‌اي كه مقام معظم رهبري در ديدار با مسؤولان حج مطرح فرمودند، ادامه داد: اولين دغدغه‌اي كه ايشان مطرح كردند اين بود كه بعثه مقام معظم رهبري بايد بتواند براي تحقق فريضه وحدت به معناي واقعي كلمه اين غناي تجربي را در اختيار كشورهاي اسلامي قرار دهد تا زمينه احياي فريضه وحدت فراهم شود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه حج بايد بتواند با كمك اين غناي تجربي به يك حج معيار اسلامي تبديل شود، ابراز داشت: فريضه حج بايد بتواند در سطح جهان اسلام به يك فريضه تراز اسلامي تبديل شود.
وي با اشاره به معضلات موجود در مراسم حج افزود: يكي از اين مشكلات مديريت بُعد اجتماعي و سياسي حج است.
حجت‌الاسلام جهانگيري با بيان اينكه مراسم حج يادآور مجاهدت‌هاي امام خميني(ره) است، اظهار داشت: امام راحل در معيار فقهي خود حج را متفاوت از ساير مراجع تقليد تعريف كرده بودند و اين نشان مي‌دهد كه فريضه حج يك موضوع فقط مليتي و قوميتي يا مذهبي نيست بلكه حج يك ايدئولوژي اجتماعي، سياسي و فرهنگي در جهان اسلام است.
اين فعال فرهنگي با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري همانند امام خميني(ره) در نگاه فقهي خود مسائل حج را با يك افق نويني تعريف مي‌كنند و در بيانات خود در جريان حج امسال نكات خوبي را براي مسلمانان جهان تبيين كردند، افزود: ايشان در ديدار با مسؤولان حج فرمودند كه مبادا مباحثي با مبناي ملي‌گرايي حج امسال را از طرح امت گرايي مغفول بگذارد و يا از بين ببرد.
وي ادامه داد: مقام معظم رهبري در ادامه فرمودند مبادا در حج امت گرايي فداي ملي‌گرايي شود؛ بنابراين بايد در نظر داشت حج فرصتي است كه همه تنوع‌هاي مذهبي و قوميتي در آن حضور دارند و در حقيقت حج با حضور ملل اسلامي معنا مي‌گيرد و بايد از اين فرصت بهترين استفاده را در پيشبرد اهداف اسلام ناب محمدي داشت.
حجت‌الاسلام جهانگيري با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري در سخنان خود در ديدار با مسؤولان حج موضوع وحدت‌گرايي و امت گرايي را در منطق اسلامي تبيين فرمودند، گفت: بايد در اجراي حج امسال به نحوي عمل كرد كه شاهد تحقق وحدت اسلامي در آن باشيم بنابراين در اين ايام بايد معناي امت اسلامي را در حج به حجاج جهان اسلام تبيين كنيم.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه يكي از مباحث جدي كه مقام معظم رهبري در جريان حج امسال بر آن تأكيد داشتند جايگزين كردن دشمن و دوست است، گفت: مبادا سني و شيعه در مناسك حج تصور كنند كه دشمنان يكديگر هستند بلكه دشمن اصلي جهان اسلام صهيونيسم و جهان استكبار است.
وي با اشاره به حضور مذاهب و قوميت‌هايي مختلف در ايام حج افزود: به‌طور حتم حجاج با سؤال‌هايي مواجه خواهند شد و اين از ضروريات حج است كه قوميت‌ها و مذاهب از همديگر سؤال‌هايي بپرسند كه جديد و نو است.